Cikkek
 

Társadalmi nyomást a képviselőkre

Pártélet

Gyulai pártszervezetünk gyorsan cselekedett. A tb-törvénnyel kapcsolatban nyilvános állásfoglalással fordultak a térség szocialista országgyűlési képviselőjéhez.
Követendő, jó példa! Javasoljuk pártszervezeteinknek, hogy február 11. előtt, a törvény újratárgyalásáig hasonló módon szólítsák meg a törvényt megszavazó képviselőket, szembesítsék őket az emberek többségének véleményével, juttassanak el hozzájuk petíciót, keressék fel őket a fogadóórájukon.
Ezeket az akciókat, állásfoglalásokat tegyük nyilvánossá, jelentessék meg a helyi, megyei sajtóban.


A Munkáspárt állásfoglalása

A Magyar Kommunista Munkáspárt Békés megye 2. számú választókerületi elnöksége az alábbi állásfoglalást fogadta el és tárja a nyilvánosság elé a 2007. december 17-én elfogadott egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban:

A Munkáspárt számára elfogadhatatlan, hogy a magyar társadalom egészét közvetlenül érintő (a tulajdonát képező) 1600 milliárdos egészségbiztosítási alap akár csak részben is a magántőke kezébe kerüljön.

A törvény hatálybalépésének megakadályozása érdekében a Munkáspárt együttműködésre törekszik mindazon szervezetekkel, pártokkal, politikai hovatartozás nélkül, akiknek a számára elfogadhatatlan ez a népellenes törvény.

Tisztelettel felkérjük választókerületünk országgyűlési képviselőjét, dr. Perjési Klárát, legyen bátorsága felülemelkedni minden párt- és frakcióérdeken és -fegyelmen. A törvény újratárgyalásakor és a végszavazáskor tanúsítson bölcsességet, utasítsa el, vagy legalább tartózkodjon a törvény megszavazásától.

Lássa be Tisztelt Képviselő Asszony, még ha személy szerint más is a véleménye, a társadalom döntő többségének ellenében kierőszakolt törvény nem lehet sikeres, elfogadása csak tovább mélyíti a társadalomban amúgy is meglévő feszültséget. Kérjük ezt annak jogán is, mivel a 2006-os képviselőválasztás második fordulójában egységesen Ön mellé álltunk, ha csak szerény mértékben is, de hozzájárultunk képviselői mandátumának elnyeréséhez.

Tisztában vagyunk vele, hogy Ön és képviselőtársai nagyon nehéz döntés előtt állnak.

Amennyiben lényegi változás nélkül újra elfogadják a törvényt, a társadalom fokozódó ellenállásával kell számolniuk. Abban az esetben, ha lesz bátorságuk elutasítani a törvényt, és a társadalom többsége számára is elfogadható új törvénnyel előállni, ez esetben bizonyára a nagyobbik kormánypárt politikai presztízse a társadalom szemében nagymértékben növekedni fog, viszont valószínűleg a koalíció szakadásával kell számolni.

Bizonyára az esélyeket Önök is már számtalanszor átgondolták. Döntsenek bölcsen a társadalom békéjének a szem előtt tartásával.

Gyula, 2008. január
Munkáspárt területi elnöksége,
Békés megye 2. sz. választókerület