Cikkek
 

Népszavazás a TB-törvény ellen!
Minden erőt az aláírásgyűjtésre

Belföld

Az elmúlt hét közepén a Liga Szakszervezet elindította az aláírásgyűjtést a tb-privatizációs törvény megakadályozására. Elindult a munka más civilszervezetekben is. A Munkáspárt az első pillanattól kezdve jelen van a közös tevékenységben, kinyilvánítottuk, hogy mozgósítjuk tagjainkat, szervezeteinket. Most a cselekvésen a sor!

Ezt a népszavazást most nem mi kezdeményeztük, de a mi ügyünk is. A Munkáspárt az egészségügy piacosításának minden formáját határozottan elveti. A szakszervezetek és a civilek nem csak elfogadják a Munkáspárt együttműködését a közös munkában, de számítanak is ránk. Tudják és becsülik, hogy néhány éve döntően saját erővel mi gyűjtöttük össze az aláírásokat a kórház-privatizáció ellen, hogy sok tapasztalatunk van az ilyen akciókban. Most sem okozhatunk csalódást.

Jó a kérdés is. A társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezését nagyon sok ember ellenzi. Most az aláírásával ezt ki is mondhatja. De - mint ahogy azt sok tapasztalatból tudjuk - most is nekünk kell felkeresni őket, nekünk kell kiállni a nyilvános közterekre!

Mikor kell gyűjtenünk? Most és gyorsan! A LIGA azt kéri minden szervezettől, hogy még a tb-törvény február 11-ei újratárgyalása előtt gyakoroljunk nyomást a képviselőkre azzal, hogy összegyűjtjük a szükséges aláírást.

Mi, a Munkáspárt célozzuk meg azt, hogy legalább 50 ezer aláírást leteszünk a közös asztalra.

Hogyan gyűjtsünk? Az elmúlt héten A Szabadság minden példányával már küldtünk egy-egy ívet. Ez közel 1500 ív. Azt kértük és kérjük: az első ívek a családban, a szomszédságban, a közvetlen ismerősök között gyorsan megtölthetők, s szinte "postafordultával" visszajuttathatók A Szabadság terjesztői hálózaton keresztül. Városi pártszervezeteink, fiataljaink pedig vállaljanak az előttünk álló hetekben nyilvános gyűjtést köztereken, kórházak, rendelők előtt. A párt elnökségének tagjai a nagy-budapesti aktivista-brigádokkal ezen a héten a Metró-aluljárókban szintén megkezdik az aláírások gyűjtését. A nyilvános gyűjtést mindenütt összeköthetjük A Szabadság és a Balszemmel könyv terjesztésével is.

Most is fontos, hogy az íveket össze is kell gyűjteni, hogy átadhassuk a Liga Szakszervezetnek. Erre használjuk A Szabadság futárszolgálatát.

Azt kérjük, hogy a megyei szervezetek az első ütemben az összegyűlt íveket minden csütörtökön (január 17-én, 24-én, 31-én és február 7-én) juttassák el a párt központjába.