Cikkek
 

Még egyszer a pénzről

Pártélet

Figyelem! Ezt az írást olvassa el mindenki! Február 1-től fontos változások lesznek a párt pénzügyeiben.
Február 1-től A Szabadság havi előfizetési díja 1000 forint lesz. Az újságra a helyi terjesztőknél lehet előfizetni, ugyanúgy, mint eddig. Változás lesz a párttámogatások terén. Aki a pártot anyagilag támogatni kívánja, ugyancsak a terjesztőknél teheti meg. Ők szedik össze a támogatásokat és küldik fel havonta a párt központjába.


Mi van az ezer forintban?

Mi van ebben az ezer forintban? Először is, a lap nyomtatása. A nyomdai árak is emelkednek, nekünk is egyre többet kell fizetni a nyomtatásért.

Másodszor, a lap kiadásához kell áram, a helységeket fűteni kell, rezsi van. Harmadszor, az árban van némi tartalék. A lapot ugyanis meg kell írni, a képeket meg kell tervezni. Mindez számítógépen történik. A technika könnyen elromolhat, és ahogyan lenni szokott, mindig a legrosszabb pillanatban romlik el. A szerkesztőségben kell, hogy legyen annyi pénz, amivel fizetni tudunk, ha valami elromlik. Ha ugyanis nem tudjuk kijavítani a hibát, azon a héten az újság nem jelenik meg. A Szabadságnak viszont meg kell jelennie, ha esik, ha fúj.

Bizonyára vannak, akik most azt mondják: szegény a tagságunk, nem lehet többet kérni a lapért. Nem vagyunk gazdagok, ez igaz. De mégsem lehet azt mondani, szerencsére, hogy minden tagunk olyan szerény körülmények között élne, hogy ne tellene pont A Szabadságra. Vannak szegény tagjaink, és vannak kevésbé szegény tagjaink. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy emelkednek a nyugdíjak is. Arról se feledkezzünk el, hogy nem egy olyan tagunk is van, aki sok más újságot is megvesz. Legyünk őszinték önmagunkhoz és egymáshoz! Mondjunk le inkább másról a saját gyermekünk, A Szabadság kedvéért!

Mi nincs az ezer forintban? Ezt is tudnia kell minden párttagnak, amikor megveszi a lapot. A lapban sok cikk jelenik meg. Sem az írásért, sem a szerkesztésért nem fizetünk egy fillért sem. Mindenki ingyen dolgozik, akinek köze van az újsághoz. Ezek az elvtársaink az átlagosnál jóval nagyobb áldozatot hoznak a pártért, valamennyiünkért.

Támogassuk a pártot!

Pártunk törvényei szerint minden párttagnak fizetnie kell tagdíjat. Ebben egyenlők vagyunk. Ugyanakkor minden elvtársunkat, barátunkat arra kérjük, hogy anyagi helyzetétől függően támogassa a pártot. Ebben különbözünk. A pártot támogatni azonban mindenekelőtt meggyőződés, hit, tisztesség dolga. Adunk a pártnak, hogy a párt is adhasson nekünk, gyermekeinknek, a magyar munkásságnak.

Az Ezres Klubnak eddig 500-600 tagja volt országszerte. Ez azt jelenti, hogy ennyi olyan támogatónk volt, aki rendszeresen, havonta legalább ezer forinttal támogatta a pártot. A Klub működését azonban sok minden nehezítette. Nem voltunk képesek mindenkivel személyesen tartani a kapcsolatot, pedig ez elengedhetetlen. Sokan elbizonytalanodtak, s akkor nem voltunk mellettünk. Nem volt rendszeres a fizetés sem. Ki ekkor, ki akkor fizetett, miközben a számlákat nekünk minden hónapban kell fizetni.

Most arra kérjük eddigi támogatóinkat, hogy ne adják fel, az idén is álljanak a párt mellé. Kérjük őket, hogy fizessék továbbra is a havi ezer forintot, és - ahogyan eddig is tették - természetesen legyenek A Szabadság előfizetői is.

A pártot lehet kisebb és lehet nagyobb összeggel támogatni. Ismerünk olyan szerény nyugdíjjal rendelkező elvtársakat, akik havi 10 ezerrel segítik a pártot. Ismerünk olyanokat, akik ketten raknak össze havi ezer forintot. Most olyan időszakban élünk, amikor nem csak a fölöslegesből kell adnunk, hanem abból, amiről le kell mondanunk, hiszen másutt is ezer dologra kellene költeni.

A Központi Bizottság a pénz begyűjtését A Szabadság terjesztő hálózatára bízza. Az elmúlt évben nagyon sikeres munkát végeztek. Minden hónapban beszedik az előfizetéseket, minden héten viszik az újságot. Most azt kérjük, hogy a támogatók befizetéseit is gyűjtsék be. Minden más rendszer nem működött jól, a terjesztői hálózat jól működik, kérjük a segítségüket. Minden hónapban nekik kell összegyűjteni a támogatásokat és elküldeni. Ha havonta találkoznak támogatóinkkal, mindenki jól jár. Közvetlenebb lesz és szorosabb lesz a kapcsolat.

Fontos feladat vár a párt helyi vezetőire. El kell menni az Ezres Klub minden eddigi tagjához, és meg kell győzni őket, hogy továbbra is maradjanak. Fizessék elő A Szabadságot és támogassák a pártot! Ha ezt mindenkinek elmondjuk, elvtársaink meg fogják érteni.

El kell menni minden egyes párttagunkhoz, nem levélben, nem másokon keresztül, hanem személyesen! Mondjuk el, hogy mennyi pénze van a pártnak, és mire költjük azt! Meg fogják érteni, és támogatni fogják a pártot.

Mire költjük a párt pénzét?

A párt központi pénzéből a közös, a párt egészét érintő kiadásokat fedezzük. Fenntartjuk a Baross utcai székházat. Mindannyian fizetünk rezsit, tudjuk jól, hogy a gáz, a villany, a lift, minden egyre többe kerül. A közös pénzből fizetjük néhány munkatársunk nagyon szerény fizetését. Csak azért nem írjuk ide, hogy mennyit keresnek, hogy ne legyen az a látszat, hogy hősöket akarunk belőlük faragni, Kevés pénzt kapnak, ezért nagyon sokat dolgoznak, és ebből a kevés pénzből tartják el a családjukat.

A közös pénzből fizetjük a politikai programokat. A Központi Bizottság eldöntötte, hogy a párt elnöke az idén menjen el minden választókerületbe, és segítse a KB-jelöltjeink munkáját. A pártelnök egyedül az első félévben mintegy 50 választókerületbe látogat el. Ez is sok pénzbe kerül, de erről nem mondhatunk le. És persze lesz május elsejei felvonulás, Marx-évforduló, KB-képviselők regionális értekezletei.

Gyűjtjük az aláírásokat az egészségügy privatizációja ellen. Egyszóval, dolgozunk, úgy, ahogyan a magyar munkás elvárja a Munkáspárttól. Ebben segítsetek, ebben segítsünk!