Cikkek
 

 

 

MUNKÁSPÁRT

 

KŐBÁNYAI TANULSÁGOK

A munkáspártiakat nem kellett bemutatni a polgármesternek

Tanulságos volt a Kőbányán szervezett pártelnöki látogatás. A Munkáspárt helyi KB-képviselőit, Kerezsi Lászlót és Fléger Tamást nem kellett bemutatni Kőbánya polgármesterének, régóta ismerik egymást. Ismerik a kerületben Kajli Bélát is, a budapesti pártszervezet első emberét, aki ugyancsak idevalósi. Verbai Lajos MSZP-s polgármester szívélyesen fogadta a Munkáspárt elnökét. A Munkáspárt most nincs bent az önkormányzatban, de ezt csak átmeneti jelenségnek tartjuk – mondta Thürmer Gyula. A párt helyi politikusai egyébként ma is bejáratosak az önkormányzatba, ismerik a helyi gondokat.
  Jó ötletnek bizonyult a kőbányai egészségügyi szakrendelő felkeresése is. A munkáspárti csapat érdekes eszmecserét folytatott az intézmény vezetőjével, és a betegek közül is sokan felfigyeltek a látogatókra.
  Nem szabad politikai rendezvényt szervezni a nagy bevásárlközpontok elé – összegezték a szervezők a Balszemmel könyvbemutató sikertelenségének okait. Ilyen helyen az emberek rohannak, ez nem piac, ennek egészen más a lélektana. A könyvbemutatónak azonban volt jó oldala is: a helyi aktivisták közül sokan jöttek el segédkezni.

ZUGLÓBAN ÉRTIK A VÁLASZTÁSOK TÉTJÉT

Hajdú József a párt elnökével a földalatti
végállomásán zárta a kampányt

A zuglói párttagok tisztában vannak az időközi önkormányzati választások jelentőségével. Egy ilyen választáson nem dől el semmi, az emberek nyilván az MSZP és a Fidesz között választanak. Az időközi választás mégis jó lehetőség a Munkáspárt számára. Megízlelték, hogy milyen manapság kopogtatócédulát gyűjteni. „Én a Fideszre szavazok, de a cédulát oda adom maguknak, mert Thürmer Gyulát becsületes, tisztességes embernek ismerjük” – mondta egy választó zuglói aktivistáknak, Baráth Istvánnénak. Ilyen korábban nem volt. Igaz viszont, hogy a baloldali választók közül nem mindenki érti, hogy miért támogat a Munkáspárt olyan népszavazási kezdeményezést, amelyet a jobboldal kezdeményez. Azért, válaszolta a párt elnöke, mert a kérdés volt a fontos, a tandíj, a vizitdíj, a kórházi napidíj. Mi nem a Fideszt támogatjuk, hanem egy jó ügy mellett állunk ki.
  Mintegy hetven cédulát kaptunk, ezt követően személyesen végigjártam az ajánlókat, kérve őket, hogy menjenek is el szavazni. Ez a munka már önmagában is megéri. A Szabadságban két alkalommal is külön zuglói oldal jelent meg, és mi száz példányt vásároltunk és osztogattuk – mondja Hajdú József, a Munkáspárt jelöltje. Kimentünk az utcára, jártuk az üzleteket, egyszóval dolgoztunk –összegzi a tapasztalatokat a fáradhatatlan kerületi elnök, Varga Antalné. A zuglói kampány fontos eseménye volt a múlt heti gyűlés a földalatti Mexikói úti végállomásán, ahol a párt elnöke ajánlotta a választóknak Hajdú Józsefet.