Cikkek
 

HÍREK

JÚLIUS

Emlékezzünk Kádár Jánosra

A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, szombaton rendezi hagyományos megemlékezését a XX. század legkiemelkedőbb magyar államférfiának halála évfordulóján a budapesti Fiumei úti temetőben.

 

 


 

A Szabadság jövõ heti száma

Tájékoztatjuk olvasóinkat és elõfizetõinket, hogy A Szabadság jövõ heti száma a szokásostól egy nappal késõbb, június 20-án, pénteken jelenik meg.

 

BUDAPESTI AKTÍVA

A Magyar Kommunista Munkáspárt
Nagy-Budapesti Szervezete
tisztújító össztagsági értekezletet tart

2008. június 21., szombat 10 óra
Budapest, Ilka utca 32.
 


Fizess elő!
Telefon: 334-1509

AKTUÁLIS

Magyar követség Minszkben – kérdõjelekkel

Az elmúlt héten Minszk­ben, a Belarusz Köztársaság fõvárosában megnyílt Magyarország nagykövetsége. Nem siet­ték el! Gyurcsány miniszterelnök nyilvánosan elõször 2006 nyarán, a nagyköveti értekezleten be­­szélt arról, hogy Minszkben is lesz magyar nagykövetség. Nem valahol, egy távoli afrikai országban, hanem egy közeli, 10 milliós európai országban, amellyel még élénk gazdasági kapcsolataink is vannak. Nem sokkal késõbb az SZDSZ „okosai” lerohanták, hogy minek az „utolsó európai diktatúra” fõvárosában külképviseletet nyitni. A liberálisoknak itt sem volt eredeti ötletük, az összes szövegüket amerikaiból fordították. Szerencsére az európai diplomácia egy kicsit más nyelvet beszél. Nemrégiben az EU is megnyitotta képviseletét, és most már Gyurcsány sem érezhette úgy, hogy nagyon elõre szaladt. Persze, egy nagykövetséget sok mindenre lehet használni. Például, lehet támogatni, pénzelni a kormányellenes belarusz „ellenzéket”, ahogyan az USA nagykövetség és néhány EU-követség teszi, és ahogyan a magyar nagykövetség tette az egykori Jugoszláviában.  Lehet hírszerzõi rezidenturának használni, amire volt már példa a történelemben. Reméljük, hogy a magyar kormány jó szándékkal küldte oda diplomatáit. Kontra Ferenc nagykövetet mindenesetre így ismerjük. Némi kétségünk azonban van a rossz elõjelek miatt. A magyar kormány ugyanis felsõ szinten nem hajlandó szóba állni a belarusszokkal. Gilyán György államtitkár vett részt a nagykövetség megnyitásán, ami minden, csak nem magas szint. Idehaza meg a Demokratikus Átalakulás Intézet szövögeti a szálakat Lukasenko elnök ellenfeleivel, akik egyben az USA barátai is, és próbálja rajtuk keresztül meggyõzni a belarusz népet, hogy kövessék a magyarokat a kapitalizmus útján. Bízunk abban, hogy a belaruszoknak helyén van az eszük.

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu