Cikkek
 

ZUGLÓ

 NYUGODT, EGÉSZSÉGES ÉLETET
BIZTOSÍTÓ, ZÖLD, TISZTA ZUGLÓÉRT!

A MUNKÁSPÁRT MAJÁLISÁN IDÉN IS SOKAN ÁLLTAK
MEG HAJDÚ JÓZSEF „ELMÉLETI SARKÁNÁL”

Zuglói vagyok. Itt születtem, ma is itt van a bejelentett lakásom, és itt is dolgozom. Ide jártam iskolába, a Május 1. út 23-ba. Az itteni gimnáziumban ismertem meg a feleségemet. A zuglói Te­le­fongyárban tanultam szakmát. A mai kis földalatti remiz helyén korcsolyáztam, az Erzsébet királyné úton kísértük haza az iskola legcsinosabb lányait. Ide jártam úszni is, a Szőnyi úti uszodába.

Zugló, a XIV. kerület már nem a régi. A pesti oldal valamikori legszebb kerülete mára csak egy a kerületek közül. A Városligetet lassan teljesen beépítik. Az utak járhatatlanok, annyi az autó. A Kolumbusz utcában már nem látszik Puskás Öcsi háza sem.
  Az ország egyik legnagyobb kollégiumában, a Kós Károlyról elnevezett intézményben igazgatóhelyettesként dolgozom. Egy focicsapatnál alig bővebb pedagógusi körrel és kétszázötven leány tanuló mindennapjainak alakulásával foglalkozom. Személyes tapasztalatom van egy mai fiatal élet- és munkakörülményeiről. Pontosan tudom, milyen tanulóink családi háttere. Közülük többen komolyan megküzdenek a mindennapokért.
  Jó érzéssel vállalom, hogy az a korabeli zuglói iskolapadban kezdődő szerelem, mára harmincnyolc évi házasságot jelent. Feleségem „fiatal” nyugdíjas.
  Felnőtt gyermekem multinacionális cégnél informatikával foglalkozik. Úgy tűnik, én jobban készülök a nagypapa szerepre, mint gyermekünk az utód fogantatására. Remélem a közelgő házassága új minőséget hoz a Hajdú családban is.
  A könyv mindig jó barátom volt. Zenei kedvencem Strauss, kedvenc énekesem Pavarotti, kedvenc operám a Pillangókisasszony, míg irodalmi alkotásban nálam Az ember tragédiája lekörözhetetlen. Mint minden fiatalt, így engem is elragadott a Beatles, éppen úgy, mint az ABBA. Az egészséges életmódról többet tudok beszélni, mint valójában érte mozdulni, pedig sokan tudják rólam, hogy a tömegsport elkötelezett híve vagyok.

DR. HAJDÚ JÓZSEF

 

Mit akar a Munkáspárt Zuglóban?

1.     A kerület életébe a dolgozó, a munkás, a szegény is szólhasson bele!

2.     Akadályozzuk meg újabb pláza építését!

3.     A 82-es troli végállomását tegyék a kis földalattihoz!

4.     A beépítési szabályok legyenek érvényesek mindenkire, szegényre, gazdagra,
       magyarra és külföldire!

5.     Minden végzős nyolcadikos ültessen egy fát kerületünkben!

Miért szavazzak a Munkáspártra?

1.     A Munkáspártnak lehet hinni. A Munkáspárt húsz éve ugyanazt mondja,
        a dolgozó emberek,
        a munkások, a szegények mellett áll húsz éve.

2.     A Munkáspárt becsületes, tisztességes. A Munkáspártnak nincsenek ügyei, nem lopott,
        nem csalt, nem korrumpálódott.

3.     A Munkáspárt hozhat változást. A nagy pártok eddig is ott voltak a tűz körül,
        mégis oda jutottunk, ahol vagyunk.

Zugló
Időközi Önkormányzati Választások
2008. június 29-én

Ön kérdez, én válaszolok. Keressen!
Dr. Hajdú József
Mobil: 06-30-301-83-62
E-mail: ecohajdu@t-online.hu