Cikkek
 

FERENCVÁROS

 

A MUNKÁSPÁRT A FERENCVÁROSI EGÉSZSÉGÜGYÉRT

Gegesy Ferenc polgármesternél
tiltakozott Paulik Péter
A Magyar Kommunista Munkáspárt ferencvárosi szervezete hosszú évek óta küzd a kerület egészségügyének megmentésért. Tiltakoztunk, tüntettünk, de nem tudtuk megakadályozni, hogy a Schöpf-Merei-kórházat tönkretegyék, de fékeztük és akadályozzuk az Egészségügyi Szolgálat eladását.
  Társasház lesz Budapest egyik legjobb kórházából. A tavaly még létező MSZP-SZDSZ koalíció először a fekvő- és járóbeteg ellátást tette lehetetlenné a TB-támogatás megvonásával, idén áprilisban pedig a főváros szocialista-szabaddemokrata vezetése adta meg a kegyelemdöfést. Világossá vált, számukra a kórház nem több egy könnyen és gyorsan értékesíthető ingatlannál. A Munkáspárt már az első hírek után tiltakozott a Schöpf-Merei bezárása ellen. Tavaly vörös zászlós tüntetők a Fidesszel együtt mentek ki tüntetni a kórház elé. Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint az új többség szellemében mindenkinek, aki nem ért egyet a kórház bezárásával és a kormány politikájával, össze kell fogni, ezért demonstrálnak közösen a Fidesszel. “Ez a nem a Fidesz többségét jelenti, hanem az utca többségét” - mondta Thürmer Gyula.
  A Munkáspárt a kezdetektől tiltakozott a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat burkolt privatizációja ellen: tavaly nyár elején az önkormányzat előtt hívtuk fel a sajtó figyelmét a botrányos ügyletre, később pedig a Ferencvárosi Művelődési Központban tartott közmeghallgatáson emelték fel hangjukat a régió kommunistái. A Munkáspárt azonban nem csak tiltakozott - szavakkal és kerületszerte plakátjaival - hanem megoldást is kínált. Idézzük Paulik Pétert, a Munkáspárt helyi elnökét: „A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat a kerület erőfeszítésének köszönhetően az elmúlt években a főváros két legjobban felszerelt intézményének egyike lett. Ferencváros vezetése most úgy látja, az ellátás színvonalának megtartása csak a vagyonkezelési jogok eladásával lehetséges. Ez azonban nem igaz! A napi politikai érdekeken felülemelkedve Ferencváros is eltarthatná a kórházát. A meg­oldás a szomszéd kerületekkel, elsősorban a Józsefvárossal való összefogás lenne. A szakmai érveket, a kerületek polgárainak érdekeit szem előtt tartva Ferencváros és Józsefváros önkormányzata üzemeltesse együtt a kerületek Egészségügyi Szolgálatait. Ez a megoldás olcsóbb és hatékonyabb is lenne a jelenlegi helyzetben, mint a vagyonkezelői jogok rohamszerű eladása. Ezt támasztják alá hazai és nemzetközi példák is.” A Munkáspárt felhívását támogatta a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat vezetője is.

Kevesebb politikust!

A Munkáspárt szerint az önkormányzati politikának nem pártcsatározásokról kell szólnia, sőt, a kerület pénzének pazarlása, ha több tucatnyi politikust, s az ő szavaikat szajkózó szakembert tartunk el. Csak fizetett képviselőből 25 van a Ferencvárosban. Ehhez jönnek a titkárnők, munkatársak, sofőrök, bizottsági tagok, lekötelezettek és barátok. Százak. Mindez melegágya a korrupciónak is. A kerület pénzét nem egy testület, egy apparátus fenntartására, hanem a lakosság életének javítására kellene fordítani. A képviselők számának csökkentését minden párt támogatja, de senki sem tesz ellene, mivel emberei ott ülnek. A Munkáspártnak nincsenek lekötelezettjei, spanjai. Nincsenek tartozásai, mi nem vagyunk zsarolhatóak. Mi utcára merjük tenni a politikusokat, hasznos munkára kényszerítjük őket!

PAULIK PÉTER

 

Mit akar a Munkáspárt Ferencvárosban?

A kerület fordítson több pénzt a panel-plusz programra! Ne csak a Ráday, Lónyay és Tompa utcát szépítsük, hanem a József Attila lakótelepet, a MÁV- és Aszódi telepet is.

A Dzsumbujról nem beszélni kell, hanem megszüntetni, és lakóinak méltó életkörülményeket biztosítani. A terület értelmes értékesítéséből ez finanszírozható lenne. A privatizációs bevételeket erre, s ne látványprojektekre fordítsák!

Önkormányzati hozzájárulással kell megoldani a társasházak fűtéskorszerűsítését, az épületek közötti szennyvízcsőrendszer cseréjét!

Ne épülhessen több üzletközpont a Ferencvárosban, a kis boltokat meg kell menteni, a Haller téri piac ne csak emlék legyen!

Csendrendeletet a belső-Ferencvárosban, amelyet nem csak kihirdetnek, hanem be is tartatnak!