Cikkek
 

HÍREK

JÚLIUS

Emlékezzünk Kádár Jánosra

A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, szombaton rendezi hagyományos megemlékezését a XX. század legkiemelkedőbb magyar államférfiának halála évfordulóján a budapesti Fiumei úti temetőben.

 

 


 

Debreceni fronttábor

A Baloldali Front debreceni csoportja  június 6-tól 8-ig három napos rendezvényt szervez „A szegénység nem szégyen” című kampányához. Várnak minden 35 év alatti párttagot, fronttagot, valamint szimpatizánst. A rendezvény a Debreceni Pulykanapokkal egybekötötten zajlik, ahol többek között, a kiváló hangulat és a sörsátrak mellett a fiatalok, a Munkáspárttal közösen egy főzőversenyen is részt vehetnek majd. Fontos, hogy minél több fiatal látogasson el erre a rendezvényre, hiszen ez egy kiváló alkalom, hogy jobban megismerjék egymást, tapasztalatokat cserélhessenek a pártmunkáról, és nem utolsó sorban segítsék a debreceni csoport munkáját. Az ország minden tájáról várják a jelentkezőket.

A költségek (7000 Ft/fő) tartalmazzák a szállást (kollégiumi szobák), valamint a reggelit, ebédet és vacsorát. Érkezés egyénileg megoldva június 6-án, lehetőleg még délután-este. Megnyitó és a megyei szervezet bemutatkozása 18 órától a pártházban, vacsora 19 órától. A további rendezvények – mint filmvetítés, vitafórum, kvíz-játék –szintén itt zajlanak majd.

A jelentkezéssel, észrevételekkel, valamint kérdéseitekkel

forduljatok a debreceni munkacsoporthoz:

Szatmári Boglárka: 06705403765  

szatmari.boglarka@t-online.hu;

Dózsa Miklós: 06303138176

 

XIV. MUNKÁS KUPA

országos kispályás női és férfi labdarúgó torna

2008. június 14. Túrkeve

Nevezési határidő: június 5.,
Munkáspárt, Csajbók Ferenc, Túrkeve Április 4. u. 12/B
Telefon: 06 (30) 286 6474

 

AKTUÁLIS

Harc a kórházért
A Markhot Ferenc Kórház köztulajdonban tartásáért való küzdelem kezdi meghozni az eredményét. A kórházi szakszervezet napokban elhangzott véleménye szerint elõnytelen munkaszerzõdést kínál az egri kórház dolgozóinak a Hospinvest Zrt. Szám szerint 860 dolgozó jelezte elõre, hogy nem kíván lemondani közalkalmazotti státuszáról. Ha õk nem vállalják a munkát, a kórház nem mûködhet, így ezt az alkalmazottak nyílt ultimátumának lehet tekinteni, melyet a Munkáspárt is támogat. A Hospinvest szerint a felkínált szerzõdés a dolgozók minden eddigi juttatását tartalmazza, viszont nagyon jól ismerjük a burzsoázia trükkjeit. A Munkáspárt egri szervezete végig a kórház dolgozói mellett állt, részt vett tiltakozó akcióikban.

Nepál: király, takarodj!
A nepáli választásokon gyõztes kommunisták hivatalosan is megszüntették a monarchiát, és államosítják a király vagyonát. Azok a vagyontárgyak kerülnek köztulajdonba, amelyeket a király uralkodásának évei alatt szerzett meg. Ezek között szerepel egy dohánygyár és több luxusszálloda is.

Zászló a koncerten
A Baloldali Front Baranya megyei szervezete felkérésére a helyi illetõségû, országosan ismert punk zenekar, a HétköznaPi Csalódások szolidaritást vállalt mozgalmunkkal. Ezentúl minden koncertjükön népszerûsítenek bennünket, látható lesz a Front zászlaja is.

A múlt valóság
A rendszerváltást megelõzõ idõszakban voltak a legboldogabbak a magyarok – ez derül ki a GfK Hungária legújabb felmérésébõl. A fiatalok fele, az 50 év felettieknek pedig 80 százaléka gondolja így. Az összes megkérdezett 62 százaléka emlékezett kedves nosztalgiával a rendszerváltás elõtti idõszakra. Ugyanezt a kérdést a közvélemény-kutatók 2001-ben is feltették és akkor is hasonló eredményeket tapasztaltak. Akkor 53 százalék gondolta a rendszerváltás elõtti idõszakot a legboldogabbnak.
 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu