Cikkek
 

 

 

MUNKÁSPÁRT

 

KENYERET ADUNK NÉHÁNY EMBERNEK

Rápolti Imre nem őrömből lett vállalkozó
 A karcagi párttagok beleadtak apait-anyait Thürmer Gyula múlt heti karcagi és tiszafüredi látogatásába. A Munkáspártnak van becsülete a térségben. Horváth Sándor KB-képviselőt nagyon sokan ismerik. Otthonosan mozog az önkormányzatban is, a város vezetőinek nem kell bemutatkoznia. Dr. Fazekas Sándor, Karcag polgármestere is olyan munkáspárti politikusként fogadta, akinek szavára odafigyelnek. Volt miről tárgyalni, hiszen a városnak jócskán kijut az ország gondjaiból, a munkanélküliségből, a magyar vállalkozókat sújtó terhekből, a kilátástalanságból.
  A karcagi kórház is jó példa arra, hogy a jó és gazdaságos üzemeltetéshez nem kell magánkézbe adni a kórházakat – hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke a Kátai Gábor kórházban tett látogatása során. Kapusi Lajos megbízott főigazgató és a kórház más vezetői részletesen bemutatták a kórház életét.
  A program Karcagon kedves eseménnyel gazdagodott. A városban ezen a napon emlékeztek meg Kováts Mihály huszár ezredesről, aki az amerikai függetlenségi háború idején a Pulaski-légió ezredes-parancsnoka volt, és Charleston ostrománál halt hősi halált. A helyi nemzeti hagyományok ápolása közös feladatunk – jegyezte meg Thürmer Gyula az ünnepség részvevőivel folytatott beszélgetésen.
  A délutáni program során a kis munkáspárti csapat Rápolti Imre helyi vállalkozóhoz látogatott el. Valamikor maga is a szocialista ipar egyik üzemében dolgozik, ma fémmunkákat végeznek különböző cégeknek. Örülünk, hogy élünk – mondta el a vendégeknek. Meggazdagodni nem lehet belőle, de kenyeret adunk néhány embernek, és már ez is valami.

 Új pártszervezet Tiszafüreden

Ritkán adunk hírt új munkáspárti szervezet megalakulásáról. Tiszafüreden erre került most sor. A Munkáspárt elnöke látogatása alkalmából adta át a tagkönyvet Szegedi Györgynek, a tiszafüredi pártszervezet elnökének, aki negyedmagával hozta létre az új közösséget. Jól sikerült a tűzkeresztség is. Sokan voltak kíváncsiak Thürmer Gyula fórumára, és hírt adott az eseményről a helyi média is. Bencsik Mihály megyei elnök, aki végigkísérte a párt elnökét, jogos megelégedéssel nyugtázta: eggyel kevesebb a fehér folt.

Meghívó

XIV. MUNKÁS KUPA
országos kispályás
női és férfi labdarúgó torna

2008. június 14.
Túrkeve

Nevezési határidő: június 5.,

Munkáspárt, Csajbók Ferenc,

5420 Túrkeve Április 4. u. 12/B

Telefon: 06 (30) 286 6474

MSZP-S PESTSZENTLŐRINC:
ÓVODA HELYETT SZUPERMARKET

Mester László a parlamentben is
„erősíti” a szocialista padsorokat

 A XVIII. kerületi önkormányzat április végi ülésén újra egy sor ingatlan eladásáról döntött. Alighanem a jó munka örömének köszönhetően a szocialista vezetésű képviselőtestület extra-prémiumot szavazott meg Mester László polgármesternek.

A Munkáspárt kerületi vezetői már többször próbáltak tiltakozni az önkormányzatnál, mindezidáig sikertelenül. A polgár­mester úr nem hajlandó csak úgy szóba állni kerülete lakosaival, főleg, ha azok nem dicsérni, hanem valami ellen tiltakozni érkeznek. Delikát Dóra, a kerület KB-megbízottja ezért úgy döntött, saját fogadóóráján, május 28-án délután négy órakor keresi meg Mester Lászlót. Kérdés, hogy megint „elmenekül-e” a szocialista politikus? Ha így dönt, ezúttal kamerák és fotósok előtt kell megtennie, ugyanis Delikát Dóráék értesítették a tervezett „beszélgetésről” a kerületi és az országos sajtót, s az ügy az önkormányzati lapot leszámítva mindenki érdeklődését felkeltette.

De mi is a baj a kerületben?

Tiltakozunk az ellen, hogy a régi piac telkét Pestszentlőrincen nyilvános pályázaton értékesítésre bocsátották – mondta el a munkáspárti politikus. Pedig korábban azt ígérték, hogy a fent nevezett telket kizárólag közhasznú tevékenységre fogják használni. A kerületi vezetés,amikor lebontották a régi piacot, és már köztudott volt, hogy az új piac nem ezen a telken fog felépülni; biztosította arról a kerület lakosságát, hogy az emberek véleményét figyelembe véve, a kerület lakosait fogja szolgálni továbbra is, és semmiféleképpen nem fogják magánvállakozásnak értékesíteni azt. Volt szó hangverseny-teremről, kongresszusi-központról, moziról is. Mindegyikre szükség lenne, a legközelebbi mozi például a IX. kerületben található.
  Mi várható a kerületi önkormányzat részéről? A tapasztalatok keserűek: a volt Kossuth-Óvoda telkén például most a német Lidl áruházlánc szupermarketje áll. Tény, hogy a XVIII. kerület költségvetésén van mit befoltozni, ezt azonban talán nem minden eladásával kellene megoldani. Talán a polgármester úr sem feltétlenül érdemel meg a kerületi vagyon kiárusítása fejében hat havi fizetésének megfelelő prémiumot.

Tanuljunk dolgozni

Néhány kiolvasott Szabadság és szórólap. Néhány jó szó mellé. Nem nagy ügy, lehet a Munkáspártot népszerűsíteni tévé és rádió nélkül is, minden egyéb nagy befektetést mellőzve. Két gyöngyösi frontos felhívott, hogy szórólapozzunk – meséli Szabó Tamás, a Baloldali Front elnöke. Buszra ültünk páran, és Egerből Gyöngyösre utaztunk. Beszélgettünk kicsit, aztán kimentünk a főtérre, és személyesen adtuk kézbe az anyagokat. Láthatták, kik vagyunk, mennyi idősek, milyenek.
  Fogarasi Zsuzsanna a 9-es régióból mindenhol letesz egy-egy kiolvasott újságot. Szórólapot még a GE előtti padra is tettem, figyeltem, ahogy olvassák – számol be. Munkahelyemen már „megkínáltam” néhány munkatársam a Szabadsággal. Nem utasítottak vissza. A munkanélküliségről szóló anyagból is mindig van nálam.
  Nem kell az akciót bejelenteni, csak dolgozni kell. Jó lenne példát venni róluk!


PROGRAM

Thürmer Gyula, Kiskőrösön 2008. május 24.

07.00:   Piac: Thürmer Gyula bemutatja a „Balszemmel 2” című könyvét és aktivistákkal együtt terjeszti A Szabadságot. Utána séta a piacon.

09.30:   Mentőállomás: Farkas Gyula, a mentőállomás vezetője bemutatja az intézményt, majd a vendég és a házigazda beszélget arról, hogy a változó körülményekhez folyamatosan igazodni kényszerülő egészségügyi intézmény hogyan képes ellátni a városban és környezetében a mentősökre háruló feladatokat

10.00:   Vasútállomás: Fórum az éppen szabad és érdeklődő vasúti dolgozók részvételével a vasút jelene és várható jövője témában Házigazda: Nagy Lajos állomásfőnök

11.00:   István Borház Borászati, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

•       Üzemlátogatás

•       Fórum szakemberek, borászok, vállalkozók részvételével a szőlő és bor, valamint a kis- és középvállalkozók hazai és EU-s helyzete témában.

•       Kötetlen beszélgetés fehér asztal mellett

Házigazda: Csengődi István ügyvezető

15.00:   Tisztelgő látogatás Petőfi Sándor szülőházában

16.00:   Találkozó Domonyi Lászlóval, Kiskőrös polgármesterével

A kötött programok közti időben, illetve azok végeztével
bekapcsolódás a Három Város Bor-, gasztronómiai-,
kulturális Fesztivál május 24-i, éppen futó programjaiba.