Cikkek
 

HÍREK

ÚTTÖRŐAVATÁS A VÖRÖS TÉREN

 

Mintegy 4500 gyereket avattak úttörővé vasárnap a Vörös Téren a kommunista párt kezdeményezésére. A fiatalok Moszkvából és a főváros környékéről jöttek. „Jöttek volna többen is, de egyszerűen nem tudtunk több buszt szervezni” – mondta el Gennagyij Zjuganov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának (KPRF) elnöke. Országosan több, mint hatvanezer gyereket vettek fel az úttörők közé. Az időpont nem véletlen, május 19-én lesz a 86. évfordulója annak, hogy megszületett az úttörőszervezet.
  A kommunista párt célja, hogy minél gyorsabban teljesen újjászervezze a kilencvenes évek elején szétvert vörösnyakkendős mozgalmat. „Már tíz éve dolgozunk az úttörőszervezetekkel és az úttörővezetőkkel azon, hogy minél több gyerek legyen a szervezet tagja, s vasárnap e munka gyümölcseit láthatjuk” – mondta el az avatáson Vlagyimir Kasin, a párt elnökhelyettese.

 

AKTUÁLIS

Elég aláírás gyûlt össze
Befejezõdött az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozásáért gyûjtött aláírások ellenõrzése, en­nek alapján megállapítható, hogy összegyûlt a törvényben meghatározott számú aláírás – közölte Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetõje. Az Albert házaspár a következõ kérdésben kezdeményezett népszavazást: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezõen választandó, üzleti alapon mûködõ több-biztosítós egészségbiztosítást?”. A népszavazásra, amelyet aktívan támogatott a Munkáspárt is, õsszel kerülhet sor.

Debreceni fronttábor
A Baloldali Front debreceni szervezete június 6-tól 8-ig tábort szervez a hajdúsági megyeszékhelyen. A táborral egyidõben kerül sor a Debreceni Pulykanapokra, ami jó lehetõséget nyújt a szórólapozásra, politikánk népszerûsítésére. A táborra május 31-ig lehet még jelentkezni Dózsa Miklósnál és Szatmári Boglárkánál a 30/313-8176 illetve a 70/540-3765 telefonszámon.

 

MEGHÍVÓ

a Magyar-Kubai Baráti Társaság szeretettel meghívja Önt és családját

José Martíról, Kubáról tartandó konferenciájára

Előadók:

Harsányi Iván – José Martí politikai hagyatéka

Kerekes György – José Martí nemzetfelfogása

Kakuk Éva – Az oktatás és nevelés prioritása Kubában

Simor András – Az Egyszerű versek és Szabad versek költője

A konferencia alkalmából megjelenik kétnyelvű kiadásban José Martí La Edad de Oro – Aranykor című, gyerekek számára írt könyve, az Eötvös József Könyvkiadó gondozásában. Ez a kötet, valamint az Eötvös József Könyvkiadó régebbi, latin-amerikai témájú könyvei a konferencia alkalmából kedvezményes áron megvásárolhatók.

 Időpont: 2008. május 29-e, du. 5 óra

Helyszín: Nemzetek Háza, 1062 Budapest, Bajza utca 54.

 

TÓTH SÁNDOR

(1928. június 13. – 2008. március 31.)

Elhunyt egy elveihez hű igaz barát, egy igaz kommunista.

Nagy veszteség érte a tiszaújvárosi alapszervezetet. Sanyi bácsi, aki egész életét a párt ügyeinek szentelte, március 31-én elhunyt.

Sokan még nem is éltünk akkor, kimondani is történelem, a kommunista pártnak 1944-ben lett tagja.
  Sanyi bácsi egy Ózd melletti településen született. Iskoláit Ózdon végezte el, majd innen költözött  Tiszaszederkény­be, a későbbi Leninvárosba,   
  Évtizedekig a Tiszapalkonyai Erőműben dolgozott, majd innen is ment nyugdíjba.
  Élete összeforrt az alakuló, fejlődő várossal, annak építője, alakítója és része volt.
  Csendben, lelkiismeretesen, tisztességgel tette a dolgát.
  Sanyi bácsitól 2008. április 16-án, Ózdon vettünk végső búcsút.

A Munkáspárt
tiszaújvárosi alapszervezete

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu