Cikkek
 

Tudja-e, hogy...

Belföld

Tudja-e, hogy 1894-ben Péch Antal javaslatára vezették be a "Jó szerencsét!"-köszöntést, ami ma is a bányászok köszöntése?

Tudja-e, hogy 2007 I-III. negyedévében a 15-74 évesek közül 54, 9 százalék volt gazdaságilag aktív? Ez azt jelenti, hogy Magyarországon arányaiban kevesebben dolgoznak, mint más országokban.

Tudja-e, hogy ugyanebben az időszakban a munkanélküliek száma 307 fő ezer volt, ami 7, 2 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg?

Tudja-e, hogy ebben az időszakban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 180 300 forint volt, ezen belül a versenyszférában dolgozóké átlagosan 172200 Ft, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 202 600 forint volt?

Tudja-e, hogy a Munkáspárt 2007-ben támogatásáról biztosította a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a KDNP által életre hívott "Charta a szabad vasárnapért" elnevezésű programot, és az ez ügyben indított népszavazási kezdeményezést, melyhez később az MSZOSZ és a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala is csatlakozott?

Tudja-e, hogy a Munkáspárt támogatta az európai postásszakszervezeteket tömörítő UNI Posta nemzetközi kezdeményezését, aminek következtében június 6-án Európa több országában is figyelmeztető demonstrációt tartottak, ezzel tiltakozva a 2009-es postai piacnyitás ellen.

Tudja-e, hogy a postai piac liberalizálása a 37 ezer postai dolgozó közel felének az elbocsátását jelentheti?