Cikkek
 

 

 

MUNKÁSPÁRT

 

NÓGRÁDBAN KOMOLYAN VESZIK

Thürmer Gyula László Sándorral és Boczek Tibor.
Egy nyelven beszéltek.

 Nógrádban komolyan vették, hogy bármikor lehetnek parlamenti választások, és mi csak egyet tehetünk: készülünk rá. Ennek jegyében szervezték meg a párt elnökének látogatását Pásztón és térségében.

Korábban a salgótarjáni választókerület mellett a megyében itt, a pásztói választókerületben tudta a Munkáspárt jelöltjét a második fordulóba is bejuttatni. Újra labdába kell rúgnunk! – fogalmazódott meg a feladat. A körülmények kedvezőek, az emberek szívesen fogadják a Munkáspártot, de ezt ki kell használni – hangzott el a Thürmer Gyulával folytatott rögtönzött pártmegbeszélésen.
  Pásztó hagyományosan polgári város, de szükség van a Munkáspártra – mondta Becsó Károly, Pásztó alpolgármestere, aki a város első számú vezetőjének távollétében fogadta a Munkáspárt csapatát, és szívesen emlékezett vissza arra, hogy egykor munkáspárti tagja is volt az önkormányzatnak.
  A pásztói Margit Kórház jó példája annak, hogy állami, illetve önkormányzati tulajdonban működő kórház is dolgozhat jó eredménnyel – jelentette ki Boczek Tibor igazgató-főorvos, aki a kórház vezető orvosaival együtt végigkalauzolta Thürmer Gyulát az intézményben. A kormány 20 aktív ágyra korlátozta a kapacitást, 94 embert elbocsátottak, és végkielégítések miatt mintegy 60-70 milliós adósságot görget maga előtt a kórház. Megszűnt a gyermekosztály. A rehabilitáció viszont igen fejlett. Feltalálták magukat ebben a helyzetben is. Nem eladó a kórház, a privatizációval mindenki csak rosszul járna, kivéve a vásárlót – hangzott el újra és újra a kórházi találkozón, ahol egy szó sem esett politikáról, csupán az egészségügyről.
  A pásztói bőripari üzem munkásasszonyai örömmel fogadták Thürmer Gyulát. Sokan fényképezkedtek vele, szívesen váltottak néhány szót. Ez az üzem még megél a nyugati bérmunkából, de iszonyúan nehéz. „A nyugati tőkés kizsákmányol bennünket, a minimumot fizeti, a kormány pedig nem segít.” Ez volt a dolgozók közös véleménye.
  Az egész napos program a sajtótájékoztató után Nagybátonyban, a Fáy András Ipari Szakközépiskolában, majd Tar községben folytatódott. Az iskolákba is be lehet jutni! – mondta Szabó Lászlóné megyei elnök, aki nagyon sokat tett a nap sikeréért. Sok helyütt ismerték fel László Sándort, aki tavaly Bátonyterenyén polgármester-jelöltként indult, s aki ma már a Munkáspárt térségi KB-képviselője.

CSONGRÁDOT SEM ADJUK FEL

Csongrád városában sokan úgy tudják, hogy a Munkáspárt elnöke idevalósi. Az igazság az, hogy Thürmer Gyula pesti, de gyermekkorában sokat volt Csongrádon a rokonoknál. Most is megdobbant a szíve, amikor a csongrádi választókerületben tett látogatást. A piacon akár az egész napot eltölthette volna, olyan szívesen fogadták. Szépen fogyott a Balszemmel kötetből is.
A polgármesteri hivatalban számokkal is alátámasztották a piaci élményeket, a panaszok jogosságát. A 18 ezer lakosú városban hivatalosan is 10 százalékos a munkanélküliség, a valóságban ennél több. Gond tehát van bőven, dolgozzunk, szervezzük meg megyei szinten az erőinket! – javasolta a párt elnöke a helyi vezetőknek, köztük Kőhalminé Forrai Júlia KB-képviselőnek, Nagyvári László megyei elnöknek, Szörfi Mihály csongrádi elnöknek.

Kósa Lajos a legnépszerűbb politikus?

A Munkáspárt debreceni szervezete vérlázítónak tart­ja az önkormányzat támadását az újkerti Általános Nevelési és Oktatási Köz­pont ellen.

Kevés olyan iskola van a városban, és talán az országban is, ahol ennyire magas színvonalon folyik a tanítás, és amely ilyen kiváló adottságokkal rendelkezik. Ennek ellenére mégis ezt az intézetet ítéli halálra az önkormányzat. Alapfeladatunknak tekintjük, hogy az önkormányzat biztosítsa a nyugodt iskolai légkört. Okos és egészséges diákokat csak higgadt, rendezett körülmények között, biztonságban lévő, szorongásoktól mentes, nyugodt pedagógusok segítségével lehet felnevelni.
  Követeljük Kósa Lajos polgármestertől, hogy ne zárassa be az iskolát! Sok százmilliós beruházások helyett az oktatásra fordítsák a pénzt!
  A Magyar Kommunista Munkáspárt támogatásáról biztosítja a tanárokat, diákokat és szülőket, harcolni fogunk az iskoláért! Mentsük meg az iskolát! Mentsük meg a jövőt!