Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

KIK VAGYUNK?

 

Kommunisták =

Utáljuk, hogy nem dolgozhat mindenki, aki akar. Utáljuk, hogy a pénz az úr. Utáljuk, hogy a gazdagoknak mindent szabad, a szegénynek meg semmit, s ezen változtatni akarunk.

Magyarok =

A magyar termelőt és a magyar kereskedőt védjük a külföldi bevásárlóközpontokkal szemben. A magyar nyelvet, a magyar kultúrát védjük az amerikai kultúrszeméttel szemben.

Ellenzékiek =

Nem nyugszunk bele, hogy a Gyurcsány-kormány eladja a kórházakat, bezárja az iskolákat. Nem nyugszunk bele, hogy a szocialisták a liberálisokkal mindent eladjanak a külföldnek.

Függetlenek =

Nem fekszünk le se az MSZP-nek, se a Fidesznek. De ha bárkinek van hasznos ötlete, olyan, ami az embereknek, az országnak is jó, támogatjuk. Ezért támogattuk a március 9-i népszavazást is.
 Bátrak =

Úszunk az árral szemben, vállaljuk, hogy a hatalom velünk szórakozik. Eljön az idő, amikor fordítva lesz!

 

KIK NEM VAGYUNK?

 

Tolvajok =

Mi nem loptunk. Nem azért, mert nem volt rá mód, hanem mert tisztességre neveltek.

Korruptak =

Bennünket nem lehet megvenni. Sem az önkormányzatokban, sem országosan, sem másutt. A korrupt politikusokat másutt kell keresni.

Köpönyegforgatók =

Mi húsz éve a dolgozó ember, a szegények mellett vagyunk. Húsz éve ugyanazt mondjuk. A szörnyű az, hogy minden szavunkat igazolta az idő.

 

ARCOK A MUNKÁSPÁRTBÓL

Elnök: Thürmer Gyula
Közgazdászként végzett, valamikor diplomata is volt. Húsz éve állást változtatott: napi sok órában a kapitalizmus fő ellensége. Az Európai Baloldali Párt alelnöke. Beszél angolul, oroszul, németül, szerbül, olaszul, kínaiul és még sok más nyelven. A nyelvtanulás a hobbija is.

 

 

 

 

Alelnök: Karacs Lajosné, Magdi
Magyar vállalkozó egy olyan világban, amikor nem érdemes magyar vállalkozónak lenni. Ha valaki ismeri a gazdaságot, ő ismeri. Az ország pénzét jobban beosztaná, mint a mostani kormány. Mellékállásban anya és nagymama. Saját készítésű tortái messze földön híresek.

 

 

 

 

Alelnök: Vajda János

A párt „vezérkari főnöke”, azaz belső ügyeinek felelőse. Ő is volt tagja a KISZ-nek, de ő a mostani kormány egykori KISZ-eseitől eltérően, hű maradt azokhoz, ahonnan jött: a dolgos, munkás és parasztemberekhez. Imád főzni, és tud is.

 

 

 

 

 

Nőtagozat elnöke: Csikány Józsefné, Anikó

Nők nélkül nincsen forradalom! – vallja. Mindig vidám, mindig lelkes, ő szervezi a Munkáspárt asszonyait és lányait.

A Baloldali Front – Kommunista Ifjú­sági Szövetség elnöke: Szabó Tamás

Egyetemista Egerben, programozást tanul, és minden mást, amihez ő ért, mások meg nem. Nem régiben lett elnök, kis csapatot vett át, de nagyot akar átadni utódjának.

Nevünk: Magyar Kommunista Munkáspárt
Címünk: 1082 Budapest, Baross utca 61.
Telefon: 06-1/334-2721
E-mail:
info@munkaspart.hu
Honlap:
www.munkaspart.hu

A Szabadság

Ez a Munkáspárt lapja. Nem keverendő össze a Népszabadsággal, mert az a szocialistákat támogató nagytőke lapja.
  Minden héten, csütörtökön jelenik meg. Bármelyik munkáspárti szervezetben meg   
Olvasható az Interneten is:
http://www.aszabadsag.hu

 

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu