Cikkek
 

PÁRTÉLET

 

VÉDJÜK A MAGYAR HURKÁT!

A hurka és a kolbász is magyar hagyomány, olyan érték, amit védenünk kell – nyilatkozta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a gyulai televíziónak abból az alkalomból, hogy idén is ellátogatott a városi böllérfesztiválra. Én csak beosztott vagyok a Kis Gömböc csapatban, a főnök Szőke János barátom (címlapunkon) – tette hozzá a párt elnöke. A szigorú zsűri végül a nyolcadik hellyel jutalmazta a munkáspárti disznótorost, ami nem is rossz eredmény az összeszokott csapatokkal vívott harcban.
  A részvételünk fontos politikai eszköz a kezünkben – hangsúlyozta Nagy Sándor gyulai elnök. Ha szabad azt mondani, Thürmer elvtárs a reklámemberünk. Jobban fogy a pálinka is, ha ő van a pultnál. Ma is sokan keresték meg egy kis beszélgetésre. Pénzbe kerül a részvétel, de megéri a befektetés – mondta Nagy Sándor, aki a napokban lesz 75 éves. Gratulálunk örökifjú harcosunknak!

A MÚLTBÓL NEM LEHET ÉPÍTKEZNI

A múltból nem lehet megélni. Erre a következtetésre jutottak a Munkáspárt Bács-Kiskun megyei vezetői. Kiss László­né megyei elnök elmondta, hogy Tiszakécskén valaha erős pártszervezet volt, emlékezetes augusztus 20-i ünnepségekre is sor került a városban. Mindez azonban a múlté, új embereket kell találni. A megyei elnök férje, Kiss László vállalta a KB-képviselő szép, de nehéz feladatát.
  Ebbe a választókerületbe látogatott el a múlt héten Thürmer Gyula. A piac szinte mindig biztos pont, ezért itt kezdődött a program. Az árusok szívesen fogadták az elnököt. Voltak régi ismerősök is, köztük egy vasáru-kereskedő, aki évekkel ezelőtt egy sarlóval és egy kalapáccsal lepte meg Thürmer Gyulát. Hamarosan híre ment, hogy „itt van Thürmer”, és jöttek a régi párttagok. Szervezzük újjá a pártot! – hangzott jobbról is, balról is. A múltból nem lehet megélni, de értékeit át kell venni. Thürmer Gyula a nap folyamán felkereste a városi könyvtárat, a strandfürdőt, és találkozott Kovács Ernővel, Tiszakécske polgármesterével. Hazafelé menet megállt Kecskeméten, ahol a Kecskeméti Lapok nagyinterjút készített vele. Mi a tanulság? Nos, ott is lehet hatékonyan és eredményesen dolgozni, ahol még nem vagyunk erősek, de erősekké akarunk válni. Tiszakécskén ezt teszik.


Kovács Ernő figyelmesen hallgatta a munkáspárti vezetőket