Cikkek
 

HÍREK

MÁJUS ELSEJÉN ITT A HELYED!

       9 órától: gyülekező a Kodály köröndön – májusi köszöntő

       10 órátor: felvonulás

       10.30-tól  a Munkáspárt majálisa a városligeti Paál László
           sétányon

A ligetben felszólal Thürmer Gyula, utána politikai és kulturális programokra várjuk a budapestieket,  a Baloldali Front-Kommunista Ifjúsági Szövetség ismét megnyitja Kuba-sátrát.

Munkás! Dolgozó!

Május 1. a Te ünneped! A Munkáspárt a Te pártod!

 

AKTUÁLIS

Háromoldalú eszmesere Ungváron

Múlt szombaton ismét Ukrajnában jártak a Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei vezetõi, ezúttal az Ukrán Kommunista Párt Ungvári járási szervezetének éves konferenciáján. Nem a magyarok voltak az egyedüli külföldi vendégek, eljöttek a Szlovák Kommunista Párt határmenti szervezeteinek képviselõi is. Edelényiné Nagy Mária Hajdu-Bihar megyei elnök köszöntõ beszédében és az azt követõ háromoldalú beszélgetésen is felvetette: közel vagyunk egymáshoz, hasonlóak a problémáink, miért ne mûködnénk szorosabban együtt? A Kárpáralján és a Felvidéken több tízezer magyar lakik, miért ne lehetne ott is terjeszteni A Szabadságot? Mind az ukrán, mind a szlovák kommunista vezetõk örömmel fogadták a kezdeményezést, mondván, hogy a jövõben konkrétan is meg kell nézni, ki miben tud segíteni a másiknak.  

 

Észak-Koreai vendégek Gyõrben

Észak-Korea nemzeti ünnepén, április 16-án immár hagyománnyá vált, hogy a Munkáspárt valamelyik szervezet vendégül KNDK-ból jött barátainkat. Ezúttal Sopronban találkozott a magyar kommunista aktivistákkal a Ho Kwan Ho követségi tanácsos vezette észak-koreai küldöttség. A baráti eszmecserén Ho Kwan Ho nagyra értékelte a Munkáspárt küzdelmét és köszönetet mondott az Észak-Koreával való szolidaritásért.

 


A Szabadság ünnepi száma

Támogassa az Ezredvéget!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az EZREDVÉG ALAPÍTVÁNY javára a személyi jövedelemadó 1%-a az idén is felajánlható. Támogassák az Ezredvéget, az irodalmi baloldal immár 18. évfolyamát jegyző folyóiratát.

Adószáma a következő: 19656874-2-42

Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy lapunk következő heti száma a május elsejei ünnep miatt a szokásosnál egy nappal korábban, április 30-án, szerdán jelenik meg. Kérjük A Szabadság-futárokat, hogy a lapszámot ezen a napon vegyék át.


A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu