Cikkek
 

PÁRTÉLET

 A MUNKÁSPÁRT A TE PÁRTOD!
TÁMOGASD, SEGÍTSD!


KÉT ÉVE MÁJUS ELSEJÉN A FIATALOK MUTATTÁK
MEG, HOGY VAN MIÉRT, S VAN KIVEL HAROLNI.
AZ EGRIEK FELVÉTELÉN SEM VÉLETLENÜL KÖSZÖN
VISSZA A VÖRÖS FÜST.

 Megszoktuk, hogy csak a gazdag pártok, az SZDSZ, az MSZP vagy a FIDESZ képes látványos tévé-reklámok előállítására. Az egri kommunisták ezt cáfolták meg most: tehetséggel és szorgalommal mi is tudunk színvonalas reklámanyagokat készíteni. Ma még nincs pénzünk rá, hogy mindenhol vetítsük, de megcsináltuk. Az első snitteken olvasható: „Az igazi baloldal a tőkés kormány ellen harcol!” A videóban munkások, orvosok, a kommunista párt tagjai köszönnek vissza. Mi vagyunk a filmen, használjuk! Az Internetről, a Munkáspárt központi honlapjáról is bárki letöltheti.
  Tanulhatunk az egriek médiaszerepléséből is. A városi tévé több perces anyagban foglalkozott március végén az egri munkáspárti szervezet megalakulásával. Ne felejtsük, Heves megyében az egykori belső pártellenzék tönkretette a pártmunkát, sokan elhagyták a mozgalmat, vagy átléptek a szakadár Munkáspárt 2006-ba. Egerben először a Baloldali Front alakult meg, majd a fiatalok létrehozták a pártszervezetet is. Az ifjúsági szervezet összes tagja belépett a pártba, a titkár az Ezredvég elismert szerzője, Szabó László lett.  
  Az egriek videójának végén, ismét egy felirat jelenik meg: „A Munkáspárt a Te pártod!”

KIS CSAPAT - ÚJ LENDÜLET

Múlt szombaton Szobon találkoztak a Munkáspárt tagjai. Pest megye 1-es választókerületének aktívájára eljött Székely Péter, a nagy-budapesti régió elnöke és Arató István elnökségi tag is. Major László, a régió elnöke és Nagy Sándor, a választókerület KB-megbízottja nyitotta meg a vitát: a gyűlés fő témája értelemszerűen a nagy-budapesti pártértekezlet volt, miképp tudjuk megvalósítani az aktíva határozatait.

Miképp tudunk jobban dolgozni? Hogyan tudunk tagokat, szimpatizánsokat toborozni? Hogyan tudunk hírt adni magunkról, a párt megmozdulásairól a térség lakóinak. Hogyan végezzük a munkánkat jobban, fegyelmezettebben és pontosabban mint eddig? Milyen akciókat csináljunk? Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet A Szabadságra, az újság a párt hatékony propagandafegyvere, nem csak előfizetni, hanem terjeszteni is mindannyiunk kötelessége. Fontos, hogy elvigyük a párt lapját minden könyvtárba, polgármesteri hivatalba. Fontos, hogy mindenhol népszerűsítsük a Munkáspártot. Nem voltunk sokan Szobon, azonban a kis csapat megint megmutatta, hogy tud és akar dolgozni. A gyűlésen lépett be a Magyar Kommunista Munkáspártba Golán Flórián, eddig is sokat segített a munkánkban, mostantól „vörös könyves friss nyugdíjasként” dolgozik.  Köszönet, tisztelet és elismerés illeti ezért.