Cikkek
 

KRÓNIKA

MUNKÁSPÁRT: A BKV-SZTRÁJKÉRT
A FŐVÁROS VEZETÉSE A FELELŐS

Múlt hétfőn a budapesti közlekedés tökéletesen megbénult, a leálló tömegközlekedés a személyautó forgalmat is ellehetetlenítette. A fővárosi vezetés egyetlen lényegi kérdésben sem engedett a Budapesti Közlekedési Vállalat szakszervezeteinek, nem teljesítette jogos követeléseiket, így az ő felelősségük, hogy a dolgozók kénytelenek voltak utolsó fegyverükhöz, a sztrájkhoz nyúlni. Demszky Gábor és munkatársai elelőtlensége hétfőn megmutatta azt is, hogy mire számíthat a főváros a járatritkítások esetén: Budapest közlekedése katasztrofális helyzetbe kerül.
  A Magyar Kommunista Munkáspárt Nagy-Budapesti Elnöksége ezért szolidáris a BKV dolgozóival, és helyesli sztrájkjukat. A mostani költségcsökkentő intéz­­ke­dések hátterében a fővárosi támogatás későbbi teljes megvonása és a BKV privatizálása áll. A közlekedési vállalat megőrzése, minőségének javítása elemi érdeke a BKV dolgozóinak, és velük együtt minden budapestinek. Ezzel szemben a dilettáns, és pazarló vezetés kezében milliárdok úsznak el feleslegesen. Elég csak a 4-es metró építésének költségeire, vagy a Combinók beszerzésére gondolnunk. Mindeközben a tömegköz­lekedés ára az egekbe szökik, a jegy vagy a bérlet ára megfizethetetlenül magas. Pedig a BKV forrásainak helyes átcsoportosításával, hozzáértő szakmai ve­ze­téssel a fővárosi tömegközlekedés javítható és megőrizhető lenne.

KÖVETELJÜK:

1.      A vezetői végkielégítések, prémiumok azonnali és drasztikus csökkentését!

2.      A vezetés radikális átalakítását!

3.      Kevesebb igazgatóságot! Csökkentsék az irányítói „vízfejet”!

4.      A létszámleépítés a bürokráciát és a bujtatott ingyenélőket érintse, ne a fizikai
         dolgozókat!

5.      A fiktív tanácsadói díjak kifizetésének azonnali befagyasztását, és az eddigi kifizetések
         tételes felülvizsgálatát!

6.      Érdemi felelősségre vonást! Ne egy új posztra való kinevezés legyen a „büntetés”!

6.      Csökkentsék a bérletek árát! A megfizethető bérletár kevesebb bliccelőt jelentene.

7.      A vezetés kiválasztásánál a szakmai hozzáértés domináljon, ne a politikai
         hovatartozás!

8.      A 4-es metró költségeinek átvilágítását!

9.      A főváros vezetése vállaljon garanciát a BKV megtartására és fejlesztésére!


HOZZUK LÉTRE A FRONT
BUDAPESTI VEZETÉSÉT!

TÜNTETÉS A CSEH KÖVETSÉGNÉL

„A Baloldali Front –Kommunista Ifjúsági Szövetség szolidaritást vállal a cseh Kommunista Ifjúsági Unióval, mélységesen elítéli a prágai antikommunista kampányt” – mondta el múlt szombaton, a budapesti cseh nagykövetség előtt tartott tüntetésen a Front elnöke. Szabó Tamás szerint minden tisztességes embernek fel kell emelnie szavát az antikommunizmus ellen, mindenkinek el kell mondani, hogy aki a kommunistákat, az eszmét támadja, az a demokrácia ellen van. Vissza kell utasítani minden kommunistákra zúdított rágalmat, el kell oszlatnunk az előítéleteket és téveszméket. „A magyar kommunista fiatalok teljes támogatásukról biztosítják cseh társaik nehéz küzdelmét, minden elismerésünk az övék, hogy az illegalitásban is megtartották szervezetük kongresszusát” – hangsúlyozta a Baloldali Front vezetője.
A cseh Kommunista Ifjúsági Uniót tavaly a cseh belügyminisztérium illegálisnak nyilvánította. Nem sokkal később támadások indultak Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja ellen is. A két szervezet ellen indított akció nem csak antikommunista: a minisztérium által kezdeményezett intézkedések sértik az emberi jogokat is.

2008. április 19., 11 óra – Baross utca 61., 3. emelet

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség április 19-én, szombaton megalakítja fővárosi szervezetét. A gyűlésre várunk minden 35 éven aluli munkáspárti tagot és szimpatizánst. Kérünk mindenkit, hogy felhívásunkat minél szélesebb körben népszerűsítsék. Erős budapesti ifjúsági szervezet nélkül nem képzelhetjük el a jövőt!

Részletekért kérjük hívják Szabó Tamás elnököt
a 30/630-7157 telefonszámon.

BALOLDALI FRONT - KOMMUNISTA IFJUSÁGI SZÖVETSÉG


A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu