Cikkek
 

PÁRTÉLET

MUNKÁSPÁRTI JELÖLT RÁKÓCZIÚJFALUN

Rákócziújfalu kétezres lélekszámú falvacska 12 kilométerre Szolnoktól. A Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete nagy fába vágta a fejszéjét: Rákócziújfaluban, az időközi polgármester-választáson önálló jelöltet állított Bencsik Mihály személyében. A párt megyei elnöke ebben a faluban született, élnek itt rokonai is. Édesapjára ma is úgy emlékeznek az idősebbek, mint egy rendes, tisztességes parasztemberre.
  A polgármesteri székért öten indultak harcba, szinte mindannyian kötődnek a falu eddigi politikai életéhez, aminek legfrissebb fejleménye volt a régi polgármester lemondása. Bencsik Mihály, mint a falu szülötte, mint munkásember, mint a Munkáspárt egyik vezető személyisége is elindult. Sokan felfigyeltek egy igen fontos jellemzőjére: ő nem vett részt a falu eddigi, vitatott eredményességű vezetésében, nincsenek ügyei, s lehet, hogy éppen ezzel lehet sikert elérni.
  Bármi is történik a választások napján, a Munkáspárt már így is sikert ért el – hangsúlyozta Thürmer Gyula, a párt elnöke, aki részt vett a kampányzáró gyűlésen. Egy olyan településen indítottunk jelöltet, ahol nincsenek munkáspárti tagok. Sikerült összegyűjteni a kopogtatócédulákat, sikerült megismertetni a faluban Bencsik Mihályt, sikerült eljutni fiatalokhoz is, egyszóval, sikerült gyökeret verni. Ez eredmény, örülni kell neki, és főleg ki kell használni a jövőben. Igen, vissza kell jönnünk, újra találkoznunk kell az emberekkel, és készülni kell az új csatákra – összegezték a helyiek a tapasztalatokat.

img5.gif
BENCSIK MIHÁLY BECSÜLETES EMBERKÉNT ISMERIK RÁKÓCZIÚJFALUN

ELNÖKI LÁTOGATÁS
A SZOLNOKIAKNÁL

A múlt szerda reggel már a szolnoki polgármesteri hivatalban találta Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét és kísérőit, Bencsik Mihály megyei elnököt és Gulyás László KB-tagot. Szalay Ferenc polgármester régi ismerősként fogadta a pártelnököt, és volt miről beszélni a március 9-ei népszavazás után.
  A délelőtt a szolnoki ipari parkban telt el. A szolnoki Munkáspárt vezetése becsületére legyen mondva, jól sikerült üzemlátogatást szerveztek a BSM Magyarország Kft. üzemébe. Nem a régi üzemlátogatásokra kell gondolni, az már a múlt. A tőkés tulajdonos már nem engedi, hogy az oda látogató politikus a munkásokkal beszélgessen. De egy biztos: a munkások látták, hogy ott van Thürmer Gyula, odaköszöntek, sikerült egy darabot becsempészni a Munkáspártból.
  Délután a pártelnök Rákóczifalván Tóth Lajos polgármesterrel találkozott. Nem maradt el a média sem, a szolnoki televízió, a rákóczifalvai regionális rádió. És még valami. Április 11-én Thürmer Gyula ismét a megyébe megy, ezúttal Kunszentmártonba. A nap pedig egy új programmal zárul majd, ellátogat a Szolnoki Szigligeti Színházba.


„Mert ha igaz úton jársz, minden vállalkozásod sikerrel jár”

KOZMA IMRE
 
A Munkáspárt tavaly augusztus 20-ai ünnepségén Thürmer Gyula pártelnök számos új gondolatot érintett, amelyek így vagy úgy az egyházhoz, a valláshoz kötődnek. Miért ne lehetne hívő és egyben politizáló ember a Munkáspárt tagja? Erre a kérdésre ma már mi is igent mondunk, és igent mond számos más kommunista párt is. Elismerjük-e az egyház szerepét a szegénység leleplezésében? Erre is feltétlenül igent kell mondanunk. Van-e lehetőség a szegénység, a nyomor elleni fellépésben? Úgy tűnik, hogy van.
  Ezt erősítette meg a Munkáspárt elnökének múlt heti látogatása a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. Thürmer Gyula elismeréssel szólt a szolgálat szociális, egészségügyi tevékenységéről. Kozma Imre atya, a szolgálat elnöke kiemelte, hogy a Munkáspárt két évtizede töretlenül küzd a dolgozók, a munkások, a szegények érdekeiért, és ez követendő erkölcsi érték. A fogadótermet bibliai idézet díszítette: „Mert ha igaz úton jársz, minden vállalkozásod sikerrel jár, mint a többieknek is, akik az igazságot szolgálják.”
  Thürmer Gyula és a kíséretében lévő KB-tagok, Balogh Attila, Csikány Józsefné és Kozák András felkeresték az Irgalmas Rend tulajdonában lévő kórházat is. A kórház több orvosával véleményt cseréltek az egészségügy helyzetéről.
  A párt elnöke a hét folyamán ugyancsak látogatást tett Erich Kussbach úrnál, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagyköveténél, és tájékoztatta a Munkáspárt politikájáról.