Cikkek
 

HÍREK

 MENTSÜK MEG A ZENEISKOLÁT!

img9.gifBajban van a józsefvárosi kultúra, nagyon nagy bajban. Nemrég ugyanis megdöbbentõ levelet kapott az önkormányzattól a Józsefvárosi Zeneiskola igazgatónõje, Katona Gáborné Malmos Edit. A levélben az állt: a zeneiskolának a nyár végéig el kell hagynia az egyháztól kapott, patinás épületet. A Nap utcai zeneiskolát minden józsefvárosi jól ismeri, hiszen szinte mindegyikük gyermeke töltött ott néhány évet. Tanultak zongorázni, énekelni és szolfézst, olyan zenei mûveltségre tettek szert, amiért sokáig hálásak lesznek tanáraiknak.
A JÓZSEFVÁROSI ZENEISKOLA MINDENKINEK ESÉLYT ADOTT

Ki ne emlékezne a gyönyörû, tágas épületre is, a díszteremre és a hangulatos udvarra, ami színvonalas hangversenyek színhelye volt. Tudni kell, hogy ez az épület sosem kongott az ürességtõl, az iskolának rengeteg diákja volt és van, sosem állt terem üresen és kihasználatlanul. Az önkormányzat rendelkezése alapján azonban ez év õszétõl a zeneiskola székhelye a Práter utcai Általános Iskola lesz. Illetve annak egy része, természetesen. S hogy minek is hívja az önkormányzat egy kifejezetten nagy létszámú zeneiskola áttelepítését egy általános iskola néhány termébe? Racionalizálásnak. Igen szellemes megfogalmazása a zeneoktatás ellehetetlenítésének, valljuk be. Õszintén kíváncsi volnék, mégis hogyan képzeli el a tisztelt képviselõtestület e remek ötlet kivitelezését. Nem érdemes szót pazarolni arra, hogy miért vérlázító ez a rendelkezés, miért hozza válságos helyzetbe a józsefvárosi gyerekek zeneoktatását. Márpedig a zeneiskolára szükség van, s szükség van arra is, hogy a lehetõ legjobb körülmények között mûködhessen az intézmény, ami nem mellesleg, eddig is igen szerényen költhette a pénzt. Az iskola tanárai színvonalasan, szívvel-lélekkel, rengeteg munkával tettek azért, hogy a kerületi gyerekek megismerhessék a zene világát, kottát olvasni, énekelni, zenélni tanuljanak. S tanulnak is, nem kevesen, számos diákot indított el a zenei pályán az iskola. Kiemelt jelentõsége van ennek a zeneiskolának, hiszen rengete roma gyereknek ad lehetõséget a tanulásra, saját tehetsége felfedezésére. Minden évben sok roma, és nem roma fiatal van, aki a zeneiskola ösztönzésére a zenei pályát választja, s nem a kerületi bandákkal tölti a szabadidejét. De az önkormányzat errõl minden bizonnyal mit sem tud, talán nem is érdekli. Ez a rendelkezés ugyanis felelõtlen, meggondolatlan, és kifejezetten romboló hatású a józsefvárosi kulturális életre. Az iskola tanárai, diákjai nem nyugodnak bele az ellenük intézett támadásba. A Munkáspártnak kötelessége és feladata, hogy ne hagyja annyiban ezt az intézkedést, legyünk aktívak a Józsefvárosban és a környezõ kerületekben, tiltakozzunk!

A Szabadság megjelenésérõl
Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy A Szabadság jövõ heti lapszáma a húsvéti ünnep
miatt a szokásostól egy nappal késõbb, március 28-án, pénteken jelenik meg. A terjesztõ
futárok is ezen a napon vehetik át az újságot.

EMLÉKEZZÜNK A TANÁCSKÖZTÁRSASÁG

DICSÕSÉGES 133 NAPJÁRA

 

 

  A Magyar Kommunista Munkáspárt nagy-budapesti regionális elnöksége az idén is megemlékezik az 1919-es Tanácsköztársaság megalakulásáról.
Ezt a megemlékezésünket hagyományosan Újpesten, a Magyarország egyetlen megmaradt tanácsköztársasági szobránál, a Partizánemlékmûnél (az Újpest-Városkapu metrómegállótól 5 perc gyalog) tartjuk.
A megemlékezés idõpontja: 2008. március 21-e, péntek, 17.00 óra Kérjük a pártszervezeteinket, hogy a lehetõ legnagyobb számban mozgósítsanak!

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapjaSzerkeszti a szerkesztõbizottságSzerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu;internetcím: www.aszabadsag.huKiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgatóISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu