Cikkek
 

BELFÖLD

 FIATALODIK A SOPRONI PÁRTSZERVEZET

  Sipőcz Sándor közelmúltban megjelent vitaindítójához szolgálhat adalékul a soproni pártszervezet legutóbbi taggyűlésének tapasztalata.          
  A soproni pártszervezetről azt kell tudni, hogy egy fegyelmezett, dolgos és jól szervezett csapat. Csak hát, amint az említett vitaindítóban is szerepelt, az elmúlt évek, lassan évtizedek során ez a csapat sem fiatalodott, és sajnos meg is fogyatkozott. A minden hónap utolsó hétfőjén tartandó taggyűlésekre is egyre kevesebben képesek eljönni a tagságból, pedig szeretik hallgatni Horváth Lajos területi elnök okos, érvelő beszédeit. Eddig minden feladatot teljesített a soproni pártszervezet, a képviselőjelölt megállításától a népszavazási aláírásgyűjtésekig, különböző rendezvényekkel a párt ismertté tételéig, a városi megmozdulásokban való részvételig.      
  Az utóbbi években egyre gyakoribbá vált a beszélgetésekben az elöregedés, vagy inkább a fiatalítás problémája.  „Mi lesz a párttal, ha mi már nem bírjuk magunkat?“ - mondogatták.  Aztán gondoltak egy merészet, és a kora és betegsége miatt leköszönő idős Révész Jani bácsi utódjául - lassan egy éve - Stekovics Ottót választották, aki majdnem fele annyi idős, mint az elődje. Abban az időben Horváth Lajos elvtársnak, a megyei és a regionális vezetés tagjaként az volt a véleménye, hogy a fiatalítás lendületet is hoz, és a fiatal talán fiatalt is vonz.        
  Stekovics elvtársnak a felesége is párttag, harmincegynéhány évesen ő is a „kölyökcsapathoz“ tartozónak érezheti magát, annak ellenére, hogy lányuk is, Klaudia a 16. évét betöltve az ősztől a Munkáspárt legfiatalabb tagjának mondhatja magát. Klaudiát a soproniak elküldték a Baloldali Front salgótarjáni táborába, ahonnan hasznos tapasztalatokkal és nagy tenniakarással, élményekben gazdagon jött haza. Ott ismerkedett össze Berényi Imre Sopronban tanuló egyetemistával, akivel a pártszervezetben folytatódott a mozgalmi barátság. Imrét a pártszervezet azóta minden gyűlésre, rendezvényre meghívta, bevonta a munkába. Horváth elvtárs területi elnök ajánlásával most felvették a pártba.        
  Rajta kívül még egy fiatal házaspár, Kiss Norbert és felesége, Pető Éva kérték felvételüket - ajánlójuk  a soproni szervezet titkára volt. Hozzájuk családi kapcsolat, ismeretség révén jutott el Stekovics elvtárs,  megismertették velük a párt életét tevékenységét, és úgy tűnik, „családot“ találtak. A fiatalaszony édesapja korábban tagja volt a Munkáspártnak, tehát baloldali volt a környezet, de meg kellett találni őket, és rávezetni a hozzánk vezető útra. Így az elmúlt fél év alatt négy új, és ami még ennél is lényegesebb, fiatal párttaggal bővült a soproni szervezet, s folyamatban van egy újabb, ötödik tagfelvétel is.       
  A kérdésre, hogy hogyan sikerült a jeget megtörni, azt mondják a soproni vezetők: kell legalább egy olyan fiatal, aki mozgékony, kapcsolatteremtő, és kell persze hozzá az öregek bölcselete is. Most azon gondolkodnak, hogy a közeljövőben irányt vesznek a Baloldali Front helyi csoportjának megalakítására. Ez illeszkedik ahhoz, hogy a megye vezetése egy megyei Front-vezetés létrehozásában gondolkodik, amelybe Győrből és máshonnan  is szeretnének fiatalokat bevonni. Jó lehetőségnek látszik erre az őszi svédországi Szociális Fórum-találkozó, ahova a megyéből egy fiatal küldöttséget kívánnak delegálni.

TUDÓSÍTÓNKTÓL

------------------------------------------------------------------------------------------

MOSONMAGYARÓVÁRI MÉDIANAP

  Mondjuk meg őszintén: a népszavazási kampányban alig vettünk részt. Kivétel szerencsére akad. Ilyen - jól sikerült - kivétel volt a Mosonmagyaróváron megrendezett médianap.
A Munkáspárt elnökének legutóbbi látogatása során szoros kapcsolat alakult ki a helyi televíziókkal.       
  Innen támadt a gondolat: használjuk ki ezt a lehetőséget a munkáspárti álláspont propagálására éppen március 9-e előtt. Szó szót követett, és Sipőcz Sándor megyei elnök, Belovitz Károly, a Központi Bizottság térségi képviselője és Kovács Miklós városi elnök szép programot hozott össze. Thürmer Gyula mindkét városi televízióban egy-egy órás műsorban fejtette ki a Munkáspárt politikáját. Így is lehet!

 

MEGEMLÉKEZÉS A TANÁCSKÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSÁRÓL

 

 

  A Magyar Kommunista Munkáspárt nagy-budapesti regionális elnöksége az idén is megemlékezik az 1919-es Tanácsköztársaság megalakulásáról.
  Ezt a megemlékezésünket hagyományosan Újpesten, a Magyarországon megmaradt egyetlen tanácsköztársasági szobránál, a Partizánemlékműnél (az Újpest-Városkapu metrómegállótól 5 perc gyalog) tartjuk.
  A megemlékezés időpontja: 2008. március 21-e, péntek, 17.00 óraKérjük a pártszervezeteinket, hogy a lehető legnagyobb számban mozgósítsanak!
 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapjaSzerkeszti a szerkesztõbizottságSzerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu;internetcím: www.aszabadsag.huKiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgatóISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu