Cikkek
 

PÁRTÉLET

 NÉPSZAVAZÁSI GYŰLÉS ÚJFEHÉRTÓN
 
SZÖLLŐSINÉ FITOS ÉVA AZ ÚJFEHÉRTÓI PIACON

 Szabolcsban komolyan vették a Központi Bizottság felhívását arra, hogy komplex módon használjuk ki a meglévő lehetőségeket.

A Munkáspárt szabolcsi szervezetéről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy könnyű helyzetben van. A pártellenzék itt viszonylag erős volt, sok embert tévesztettek meg. Kevés az aktív tag is, kevés a ténylegesen működő szervezet. Tóth András megyei elnök azonban nem adja fel. Megbízható segítőtársa ebben Szöllösiné Fitos Éva, aki korábban volt megyei elnök, sőt a Munkáspárt alelnöke. Most Érpatakon nyugdíjas pedagógusként, de aktív kommunistaként él és dolgozik.
  A múlt héten Szabolcs 4. választókerületébe jött el Thürmer Gyula. Első útja Újfehértóra, és ott is a piacra vezetett. Nem kellett bemutatkozni. Mindenki ismerte, mindenki tudott valamit a Munkáspártról.
  Az emberek körbeállták a munkáspárti csapatot a rögtönzött népszavazási gyűlésen. Még a helyi szervezők is csodálkoztak: nem is gondoltuk, hogy ilyen jól fogadnak bennünket az emberek. A piac, az utca a miénk! - mondta a pártelnök. Mi itt otthon vagyunk, ki is kell használnunk.  A pártelnök a kialakult gyakorlatnak megfelelően udvariassági látogatást tett Tóth András újfehértói és Juhász Zoltán nagykállói polgármesternél. A Munkáspárt képviselőit mindkét helyen szívesen látják, minden szükséges anyagot megadnak, csak jöjjenek és kapcsolódjanak be a helyi politikába. A néhány órás látogatás sajtókonferenciával zárult.
  A megyei elnökség arra is felhasználta ezt a napot, hogy más választókerületek aktivistáinak a gyakorlatban mutassa meg a szervezés módszereit. Pásku Károly és Balogh Péter nagy érdeklődéssel figyelte az eseményeket és letették a nagy esküt, hogy ők is megcsinálják, csak még jobban.