Cikkek
 

BELFÖLD

 FRONT - DEMONSTRÁCIÓ
 

 A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség március 1-én, szombaton délután a Szerb Nagykövetség előtt tiltakozott Koszovó függetlenné válása ellen.

Az ítéletidő ellenére is megtartottuk a szerb néppel való szolidaritási demonstrációt. A tüntető fiatalokhoz kijött a Szerb Köztársaság nagykövetségének ügyvivője, Gvozdenovic Goran is, aki örömmel fogadta a velük szolidaritást vállaló Baloldali Frontot.
  Megköszönte, hogy kiállunk Szerbia területi integritása és a szuverenitáshoz való joga mellett.       
  A rendezvényen az ifjúkommunisták felemelték szavukat az ellen, hogy a magyar állam Koszovó függetlenné válása mellet áll, és hamarosan elismeri független államnak.    
  A rendezvény végén petíció átadására került sor, melyben tiltakoztunk Koszovó függetlenné válásának módja ellen, az ellen, hogy a tényleges hatalmat az Európai Unió missziója gyakorolja a terület felett, és elítéltük a Szerbia belügyeibe való beavatkozást.        
  Elítéltük, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió ismételten kettős mércét használ, és kedve szerint újra és újra átrajzolja a világ térképét, és érdekei szerint elnyom és megfoszt népeket függetlenségüktől, máshol, ahol érdeke pedig úgy kívánja feldarabol, szétválaszt országokat.  A nagykövetség biztosított minket arról, hogy szolidaritási petíciónkat még aznap eljuttatják Belgrádba, a szerb fővárosba, és kifejezték köszönetüket arról, hogy Magyarországon is kiállnak a szerb nép mellett.      
  A tüntetés nagyon jól sikerült, sajtóvisszhangot is kapott, és a rendezvénynek hála jó kapcsolat alakult ki a Baloldali Front  - Kommunista Ifjúsági Szövetség és a szerb nagykövetség között.

  A kongresszust március 8-án, szombaton reggel 10 órától Budapesten, a Munkáspárt székházában (1082, Budapest, Baross utca 61.) a 3. emelet 302-es termében tartjuk.     
Ismertető a rendezvény programjából:
  
A kongresszuson elfogadjuk politikai programunkat, megválasztjuk a Front országos vezetését, és értékeljük az előző kongresszus óta eltelt időszakot, megvitatjuk jövőbeli terveinket. Meghívottként részt vesz a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség vezetése és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.      
  A kongresszus után tüntetést tartunk délután 3 órától a Parlament előtt, a fiatal munkavállaló nők jogaiért, ahol petícióban kérjük Szili Katalint, hogy a parlament kiemelten foglalkozzon a fiatalok és a fiatal nők munkavállalási jogaival. A tüntetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

BÚCSÚ BAREK ISTVÁNTÓL
Elveszítettünk egy újabb igaz kommunistát, Barek István elvtársunkat. Mindenki szerette, aki ismerte. A híres VI. kerületi Eötvös Gimnázium igazgatójaként ment nyugdíjba. Pártunknak 1948. óta folyamatosan tagja volt. Életének jelentős részét Zuglóban élte. Nagy tudású, történelem szakos tanárként segítette a párt történeti-elméleti munkáját, még nemrég is tanította a hátrányos helyzetű szülők gyermekeit. A februári taggyűlésünkre szeretett volna még eljönni. Ez volt az utolsó útja: elindult, de már nem ért oda. A Munkáspártot szinte mindennél jobban érezte családjának.Búcsúzunk tőle. Temetése 2008. március 11-én 13 órakor lesz az Újköztemetőben. Zuglói pártszervezet

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapjaSzerkeszti a szerkesztõbizottságSzerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu;internetcím: www.aszabadsag.huKiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgatóISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu