Cikkek
 

A Munkáspárt támogatja a szakszervezetek megmozdulásait

Hírek

A Munkáspárt megítélése szerint nagyon súlyos következményekkel jár, ha a kormány, a kormánypártok a társadalom minden tiltakozása ellenére keresztülerőszakolják a társadalombiztosítás piacosítására vonatkozó törvényt.

Figyelmeztetjük a szocialista képviselőket: a törvény megszavazásával végképp szembekerülnek a társadalom többségének akaratával.

A Munkáspárt arra hívja fel valamennyi magyar szakszervezeti szövetség figyelmét, vegyék észre: ezt a kormányt már nem lehet meggyőzni. Csak a szervezett dolgozók egységes, elszánt fellépésével lehet nyomást gyakorolni az egészségügy, a nyugdíjak, a társadalmi szolidaritás megvédése érdekében.

Munkások, szakszervezetiek, ne engedjétek, hogy megosszanak benneteket! Most harcolnotok kell! Most nem erről, vagy arról a pártról van szó, most a társadalom legalapvetőbb szociális jogainak védelme a tét. Az a tét, hogy sikerül-e megőrizni az egészségügy szolidáris rendszerét, vagy hagyjuk, hogy kiszolgáltassák a tőkének, egy szűk csoport üzleti érdekeinek. Most dolgozótársaitokért, a nyugdíjasokért, fiataljainkért, a magyar családokért is küzdötök.

A Magyar Kommunista Munkáspárt támogatja és mozgósít a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és civilszervezetek december 15-ei tüntetésére. Szolidaritásunkat fejezzük ki a közlekedésben, az energiaszektorban, a vasutaknál dolgozók iránt, orvosoknak, pedagógusoknak, mindazon szakszervezetnek, amelyek a december 17-re meghirdetett munkabeszüntetéssel is nyomatékot adnak a követelésüknek.

2007. december 10.

A Munkáspárt elnöksége