Cikkek
 

Álláspontunk
Bush utolsó csatlósai

Hírek

Kevés undorítóbb és felháborítóbb parlamenti papírt lehet olvasni, mint a Kuba ürügyén közre adott indítvány.

A magyar parlamenti pártok egytől egyik tőkés pártok. Szinte alig van olyan kérdés, amiben egyet értenének. A szocializmus elleni fellépés, az ellenforradalom azonban ilyen. Ebben a kérdésben nagyon is egységesek. Gyurcsánytól Orbán Viktoron át Dávid Ibolyáig az összes pártvezér tudja, hogy amíg létezik a szocialista Kuba, amíg létezik akár egyetlen szocialista ország is, ők nem alhatnak nyugodtan. Vesszen a szocialista Kuba! Igen, ebben egyetértenek a magyar tőkés pártok.

Egyetértenek azért is, mert olyan oroszlánba rúgnak, amelyik nem tud visszaharapni. Kuba nem képes retorziókat életbe léptetni. A magyar-kubai gazdasági kapcsolatok olyan fejletlenek, hogy nincs mit visszafejleszteni. Politikai érintkezés lényegében nincs, ezért itt sem tudnak a kubaiak ellenlépéseket tenni. Az öt parlamenti párt közös fellépése Kuba ellen, olyan, mint az elesett idős embert kirabolni az utcán. Ez az öt magyar parlamenti párt politikája.

Egyetértenek ezzel az indítvánnyal azért is, mert így lehet legkisebb következmény nélkül lefeküdni az amerikaiaknak. Ugyanis, kivétel nélkül mindegyik parlamenti párt lefekszik az amerikaiaknak, a kérdés csupán abban van, hogy mikor, és melyik oldalukat tolják oda. Kuba ügyében bármit lehet ígérni az USA-nak, Magyarországnak és főleg a pártoknak úgysem kell túl sokat csinálni. Miért rossz ez a politika? Azért, mert nekünk, mint kis országnak az az alapvető nemzeti érdeke, hogy mindenkivel jóban legyünk. Senki sem fogja meghálálni, hogy belemászunk a kubai ellenforradalomba.

Ha egyszer normalizálódik a helyzet, Kuba rokonszenvére sohasem számíthatunk. Benne voltunk Milosevic megdöntésében, most is utálnak a szerbek bennünket. Ez lesz Kuba esetében is. De nem csak ők fognak megvetni. A második világháború után évtizedekig nem tudtuk lemosni a szégyenbélyeget, hogy mi voltunk Hitler utolsó csatlósa. Most Bush utolsó csatlósai vagyunk, hullarablók egy olyan ügyben, amiből semmi jó nem származhat. A magyar parlamenti pártok akciója ellen tiltakozni kötelesség nem csak a Munkáspárt számára, de minden józanul gondolkodó, a nemzeti érdekeket szem előtt tartó magyar ember számára is.