Cikkek
 

Európai ifjúkommunisták találkozója

Baloldali Front

2007. november 14-én a Demokratikus Ifjúsági Szövetség megtartotta az Európa és Észak-Amerika (CENA) régiójának a találkozóját Cipruson, Nicosiában. A találkozón és a szemináriumokon tizenhárom szervezet vett részt.

A találkozón megbeszélték a CENA jövőbeli akcióit, ezek közül a fontosabbak közé tartozik a 2008. február elején tartandó General Council Meeting - ami a DIVSZ döntéshozó szerve, és amiben minden régióból nyolc szervezet képviselteti magát -, ahol végleges döntés fog születni arról, hogy hol tartják meg 2009-ben a következő Világifjúsági Találkozót. Ez az európai szervezetek számára nagyon fontos, hiszen a belorusz szervezet jelentkezett ennek megtartására, és így Európa-szerte nagy számban tudnák magukat képviseltetni a régiónk szervezetei.

A Baloldali Front szempontjából, nagyon jelentős volt ez a találkozó, kiderült, hogy más európai országokban, így Franciaországban és Görögországban is most indítanak vagy már indítottak a fiatal kommunisták kampányt a fiatalok munkanélkülisége ellen. A beszélgetések során megegyeztünk, hogy segítjük egymás szervezeteit ebben a kampányban, és közösen is fellépünk a fiatalok létbizonytalansága ellen.

Szóba került egy esetleges európai szintű konferencia megszervezése ez ügyben, aminek lehetséges helyszíne Budapest.