Cikkek
 

Nem eszünk szemetet

Baloldali Front

Tüntetés az egri Tesco előtt

November 23-án Egerben egy maroknyi csapat a Baloldali Ifjúsági Frontból tüntettet a Tesco ellen. "Nem eszünk szemetet" feliratú transzparenssel és vörös zászlókkal hívták fel a figyelmet a nagyáruház törvénytelenségeire.

A helyi sajtóban elhíresült az egri Tesco, amiből megtudhattuk, hogy lejárt szavatosságú élelmiszereket árusítanak, és az alkalmazotti munkaszerződések körül is gondok vannak. Közvetlenül az áruház előtt nem lehetett a demonstrációt megvalósítani, mivel még a főút melletti gyalogjárda is a tulajdona, így oda nem kaptak aktivistáink területfoglalási engedélyt. 5-600 méterre lévő nagyforgalmú kereszteződésben a 8-10 fős csapat szórólapokkal szólította meg a járókelőket és a lámpánál várakozó autósokat.

A járókelők szívesen fogadták a tájékoztató röplapokat és drukkoltak, elismerésüket fejezték ki a törekvéseinkért. Az elhaladó autósok is olvasták a feliratokat, és dudálással fejezték ki rokonszenvüket. Az emberek nem fordítottak hátat a vörös zászlóknak, transzparenseknek, hanem az volt érezhető, hogy végre valaki ki meri mondani az igazságot.

Rokonszenvükről biztosítottak minket, és rövidebb-hosszabb beszélgetésbe is kezdtek velünk. Megosztva gondjaikat és saját tapasztalataikat, észrevételeiket. Csak így tovább!