Cikkek
 

Megalakult a Baloldali Front csoportja Debrecenben

Baloldali Front

Sajtótájékoztató a debreceni csoport megalakulása után

Megalakult a Baloldali Front Hajdú-Bihar megyei szervezete november 20-án, kedden. A megalakuló gyűlésen részt vett Kalocsai Kinga, a Baloldali Front elnöke.

A délelőtti ülésen megválasztották a megyei és a városi elnököt. Megyei elnök lett Dózsa Miklós, a Front debreceni vezetője pedig Kiss Ferenc lett. Délután sajtótájékoztatót tartott az új vezetés, ahol bemutatkoztak és elmondták jövőbeli céljaikat. A sajtótájékoztató nagyon jól sikerült, a debreceni tv is megjelent rajta.

Nagy tettet hajtottak végre a debreceni ifjúkommunisták. Dózsa Miklós ígéretet tett a Baloldali Front salgótarjáni táborában, hogy egy hónapon belül összehívja a debreceni és Hajdú-Bihar megyei fiatal kommunistákat, és megalakítják a Munkáspárt ifjúsági szervezetének helyi csoportját. Amit megígért, meg is tette.

Akik megjelentek tudták: ez még csak a kezdet. A nagyobb munka, a nagyobb feladat még csak most vár rájuk.

Életben kell tartani a csoportot, aktivizálódni kell a város politikai életében. Ezt meg tudják tenni, ebben biztosak lehetünk. Meg van az akarat, meg van a pártban már megszerzett tapasztalat.

Ebben segítségükre van Edelényiné Nagy Mária, Pötyi, a párt Hajú-Bihar megyei elnöke, aki kijelentette, amiben csak tudja, segíteni fogja a fiatalokat. Segíteni, de nem irányítani. Az az ő dolguk. Sok sikert a további munkához!