Cikkek
 

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Balszemmel

A dolgozó emberek nem maradhatnak ki

Kósa Lajost megihlette az új francia elnök, Sarkozy példája. Legalábbis ezt tudtuk meg a Heti Válasz legfrissebb számából. A francia elnök konzervatív színekben győzött, de a kormányzásba meghívott szocialistákat is. "Össze kellene fogni mindenkivel, mert nagy bajban vagyunk." - üzeni nekünk Kósa Lajos.

Majd egy szép mondat következik: "A nemzet minden polgárára szükségünk van, legyen cigány, magyar, zsidó, német, baloldali vagy jobboldali, keresztény vagy ateista."

Kivételt csak Gyurcsány képez. Ő nem kell! Rendben! Gyurcsány szerintem sem kell. Kósa úr egy dolgot azonban nem lát jól. Franciaország nem Magyarország. A franciáknál vannak komoly gondok, de nem nyomorognak. Magyarországon viszont nagyon sok ember helyzete tökéletesen kilátástalan. A franciákat szorongatják a multik, de bennünket, magyarokat a szó legszorosabb értelmében megfojtanak. Franciaországban nem kérdés a nemzet megőrzése, nálunk nagyon is az.

Más a helyzet, a megoldás sem lehet ugyanaz. Mondok három összefüggő feladatot: egy, meg kell védeni a középrétegeket a végleges lecsúszástól; kettő, közel húsz év után az ország tortájából végre érdemben kell juttatni a dolgozó embereknek; három, a külföldi tőkésekkel szemben meg kell védeni a magyarságot. Éppen ezért nálunk nem lenne jó az a recept, hogy a tőkésosztály különböző csapatai egy karizmatikus vezetővel az élen kiegyeznének egymással. A dolgozó emberrel, a szegény rétegekkel kell megegyezni. Ők súlyos következmények nélkül nem maradhatnak ki semmilyen megegyezésből.

Csatába indulunk

Két helyen is csatába indulunk a következő hetekben. Budapest XI. kerületében az országgyűlési mandátumért, Kistarcsán meg az önkormányzatban szeretnénk pozíciót. Újbudán Székely Péter a jelöltünk, az Elnökség tagja, aki tavaly már a főpolgármesteri posztért vívott csatában is megmutatta képességeit. Kistarcsán pedig Kupi László, fiatal KB-tagunk, aki szintén átesett már a tűzkeresztségen.

Megéri-e a munka, hiszen a két választással sok dolgunk lesz? Feltétlenül! Tavaly elhatároztuk, hogy harcoló párt leszünk, akkor viszont nem térhetünk ki az ütközetek elől. Erősebbé is csak a gyakorlatban, a konkrét harcon keresztül leszünk. Így szerzünk tapasztalatokat, így építjük fel fiataljainkat, így használhatjuk ki a kampány lehetőségeit. A két fiatal vállalta a többletmunkát. Most a párt tagságán a sor, hogy összeszedje a kopogtatócédulákat. Szedjük hát össze, gyorsan, szervezetten, mindjárt az első héten! Ne okozzunk csalódást sem fiataljainknak, sem a dolgozó embereknek, akik számítanak ránk!

Zárják be a Hankookot!

Vérlázító mindaz, ami a Hankook kapcsán történik. A Munkáspárt levélben kérte Kóka János minisztert, hogy tegye hozzáférhetővé a magyar állam és a dél-koreai Hankook cég közötti szerződést. Nem csak mi kértük, más is, bírósági döntés is van, a teljes igazságot mégsem tudjuk. A minisztérium azt válaszolta nekünk, hogy mindent feltettek az internetre, kivéve azt, ami titkos. Miért? Mi lehet titkos egy egyezményben, amelyet a magyar állam köt egy magáncéggel? De mi lesz azzal, amit megtudtunk? A Hankook egész beruházása 131 milliárd forint. Ehhez kapott még Gyurcsány és Kóka bácsitól 15,8 milliárd forint közvetlen állami támogatást, amely a képzési hozzájárulással és a munkahelyteremtési juttatással együtt 20 milliárd forint.

A Hankook egy esetleges későbbi, számára hátrányos adóváltozás esetére is biztosítékot kapott. Nem rossz, mi? Közben a Hankook nagy ívben tesz a magyar munkatörvénykönyvre, szokásokra, egyszóval ránk.

És most a legújabb! Kiderült, hogy Dél-Koreában a Hankook ottani üzemeiben 14 ember hallt meg állítólag azért, mert veszélyes anyagokat használnak. Nálunk egyelőre tagadják. De vajon igaz-e? A Hankook minden másra fittyet hány Magyarországon, miért tenne itt kivételt?
Legjobb lenne a Hankookot bezárni, s hazaküldeni őket, hogy próbálkozzanak saját munkásaikkal.

menekül a magyar vállalkozó
Emlékszünk, amikor Gyurcsány flegmán odavágta a magyar üzletembereknek, hogy menjenek csak külföldre, meglesz nélkülük. Nos, a magyar vállalkozók mennek is. Mostanság Szlovákiába. Miért? Nem azért, mert ott Ficonak hívják a miniszterelnököt. Azért mennek, mert nálunk kell fizetni egyszer 16 százalékos társasági adót, másodszor 4 százalék szolidaritási adót, s ráadásul a kivett nyereséget 25 (esetenként 35) százalékos osztalékadó is terheli. Szlovákiában a társasági adó 19 százalék, s képzeld ott nincs se iparűzési, se a szolidaritási, se osztalékadó. Nálunk 100 forint megtermelt haszonból marad 40-50 százalék, a szlovákoknál meg 80. Igaz odaát a társadalombiztosítási hozzájárulás nagyobb, de még így is bőven megéri.
Ilyen adók mellett a magyar vállalkozások 40 százaléka veszteséges. Gyurcsány elűzi a magyar vállalkozókat.

Thürmer Gyula