Cikkek
 

Kb-megbízottak tanácskozása
Tapasztalatcsere és tettrekész hangulat

Pártélet

Generációk együtt a KB-képviselői csapatban

Az elmúlt szombaton egész napos találkozót tartottak a budapesti és a Pest megyei KB-képviselők a Munkáspárt központjában. A találkozó-sorozat folytatásaként december 1-én Szolnokon az alföldi megyék KB-megbízottjai gyűlnek össze, 2008 tavaszán pedig a dunántúli régiók vezető aktivistái találkoznak majd Fejér megyében.

A KB-képviselői megbízatás ma az egyik legfontosabb a pártunkban. Ennek a 176 aktivistának kell a párt tevékenységének motorjává válnia minden területen. Azt szeretnénk, hogy a jövőben az ilyen találkozók rendszeressé válnának, s a KB-megbízottak köre igazi csapattá, közösséggé szerveződne - mondotta bevezetőjében Székely Péter, a Munkáspárt Nagy-Budapesti Regionális Szervezetének elnöke. A budapesti 32 és a Pest megyei 16 választókerület többségében már van emberünk, köztük sok fiatal vállalta a megbízatást, de a hiányokat is pótolni kell.

A mostani tanácskozás igazi politizáló légkörben zajlott, többen első alkalommal voltak ilyen jellegű politikai fórumon, eszmecserén, mások már az első sikeres akcióikról is beszámolhattak. Ez is volt a cél: közös gondolkodás és tapasztalatcsere.

Thürmer Gyula bevezető előadásában a belpolitikai helyzet értékeléséről, a kongresszusi céljaink megvalósításáról, s a KB-képviselők hármas feladatáról szólt, amit kötetlen konzultáció követett.

Nagy János elvtárs több csepeli példával illusztrálta, hogy bátor kiállással, a helyi közélet iránti nyitottsággal komoly politikai tényező tud lenni a Munkáspárt.

Mendel Lajos elvtárs a saját példáján szintén azt bizonyította: meg kell ismerni a régió politikai erőit, az önkormányzatok vezetőit, s jelen kell lenni a közéleti akciókban, a tiltakozási megmozdulásoktól a környezetvédelemig, a település szépítésig, mert ez becsületet hoz a pártnak az emberek előtt.

Gilicze Attila tágabban is a pártszervezetek belpolitikai munkájának erősítését szorgalmazta előadásában, s módszertani anyagot adott közre arról, hogyan szervezzünk helyi ügyekben sajtónyilvánosságot a pártnak. Ehhez persze elsősorban érzékenyen figyelni kell a helyi eseményeket, s és saját hangú álláspontot képviselni. Vajda János arra hívta fel a KB-képviselők figyelmét, hogy ma a pártszervezés egyik legjobb eszköze van a kezünkben az új Szabadsággal, s a következő esztendő legyen annak az éve, hogy kilépünk a terjesztésében a ma még pártonkívüliek körébe.

A tanácskozás egésze azt mutatta: mindenki komolyan veszi a megbízatását, ma már vannak jó, és másutt is alkalmazható példák a cselekvésre. Ha ennek a munkának az elején azt mondhattuk jelszóként, hogy: KB-képviselők előre! - most azt, hogy: Tovább!