Cikkek
 

Vasutasok sztrájkja Egerben

Pártélet

November 7-én ahogy szerte az országban Egerben is reggel 6 órától 8 óráig a szakszervezet vezetésével sztrájkoltak a Máv Zrt. dolgozói.

Reggel 5.30-körül már kezdett gyülekezni a tömeg. Voltak itt a Független Kisgazdapárttól, valamint szép számban képviseltette magát egy helyi nyugdíjas közösség. Pártunk képviseletében jómagam is részt vettem a demonstrációval egybekötött szolidaritási akción. Kora reggel belépve az állomás vezetőségi épületébe, a szakszervezeti titkárral, valamint az állomásfőnökkel, továbbá az ott jelenlevő MÁV-dolgozókkal találkozva, pártunk szolidaritásáról biztosítottam az embereket. Természetesen munkáspárti szóróanyagok terjesztésével egybekötve, melyet a dolgozók nagy szeretettel és köszönettel fogadtak.

A demonstráló tömeg transzparensekkel és csattanós mondókákkal, valamint felszólalásokkal egybekötött szolidaritási rendezvényt tartott a peronon.

A jelenlévők nagy érdeklődéssel fogadták a Magyar Kommunista Munkáspárt kampánykiadványait. Többen hangot is adva ennek: Hajrá Munkáspárt! Ezek a valódi kommunisták! Thürmerék velünk vannak! stb.

A demonstrálók egy-egy szál nemzetiszínű szalaggal átkötött virággal szerették volna kifejezni szolidaritásukat, de egy igen megvetésre méltó felsőbb utasítással szó szerint megtiltották a munkásoknak, hogy elfogadják a virágokat. Ennek ellenére a virágok mégsem vesztek kárba, a jelenlévők egy igen szép és tiszteletre méltó gesztussal a Magyar Kommunista Munkáspártnak ajánlották a virágokat így üdvözölve pártunk teljes tagságát.

A peronon beszélgetve az emberekkel még egy új Szabadság előfizetőt is sikerült toborozni, egy igen szimpatikus hölgy személyében. A történtek is bizonyítják, hogy az emberek érzik, tudják a Munkáspárt nem forgatott köpönyeget a 17 év alatt, nem hazudott, nem lopott, nem csalt és nem korrumpálódott. Ennek eredményeként az emberek tisztelnek és becsülnek minket, bíznak bennünk.

Juhász Norbert, KB-tag