Cikkek
 

Levél Hajmáskérről

Vélemény

Ezen válaszlevelet kapta a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség miután e-mailben szétküldte a meghívót a november 10-i szakszervezeti demonstrációra:

„Köszönöm értesítésüket, a meghívót. Sajnos, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy Budapestre utazzunk. Nekünk ott a közlekedés, villamos, vagy metro megfizethetetlen. Természetesen a legmesszebb menőkig támogatjuk Önöket, amikor a szociális rendszerünk ellen indított merényletekkel szembefordulnak. Megdöbbent, hogy a mai kormányzat a társadalmunk erőfeszítéséből évtizedek alatt felépített intézményeket önhatalmúan, és úgy próbálja szétveretni, hogy még ennek a költségeit is a népből sajtolja ki.

Biztosan emlékszem, hogy sem a kórházakat, sem a vasutat, sem az iskolákat nem azért építettük, hogy azt elbontsák, széthordják és gazemberek üzleteljenek velük. Ez mind a mienk, mindannyiunké és utódainké.

Ez a demokrácia viszont, nem a mi demokráciánk! A legfájdalmasabb, hogy a rendszerváltó bűnbandák a saját prédájuknak tekintik még a gyermekek, az árvák, a következő nemzedék vagyonát is. Hol van a népünk tulajdonának a gyermekeinkre jutó része? Ingatlanvagyon, termelőeszközök, vagyoni értékű garantált szolgáltatások. Mindezektől nem lehet megfosztani őket, a törvény még azt is tiltja, hogy bárki, akár a szüleik, képviselőik a nevükben erről lemondjanak. Sőt, a mindenkori állam törvényes kötelezettsége ennek a vagyonnak a gondos felügyelete, és az elszámoltatás.

Nos, Uraim, hol is ez a vagyon? És éppen most mit is szándékoznak vele tenni?

Köszönöm, hogy bennünket is képviselnek november 10-én a Kossuth téren, a budapesti demonstráción

Tisztelettel: egy hétgyermekes apa Hajmáskérről.