Cikkek
 

A bírósági döntés megítéléséről

Vélemény

A Magyar Kommunista Munkáspárt elleni bírósági pert és a hozott ítéletet is sokan elítéléssel tárgyalják egymás között (bizalmas légkörben) a környezetemben az egyszerű emberek.

Véleményük szerint az a rendszerváltás óta folytatott antikommunista propagandának a jogi útra terelt módszere, miután a lakosság széles körű elégedetlensége és forrongása miatt a hatalmi elit "demokratikus" kormányzási lehetőségei meglehetősen beszűkültek. Magyarán a félelemkeltés és a retorzió jogi útra terelésének és alkalmazásának.

Ma már csak azok tartanak ki az MSZP politikája mellett, akik abban közvetlenül érdekeltek, vagyis nem több, mint 15-16 százalék. Ebben a helyzetben tartanak attól, nehogy a Munkáspárthoz pártoljanak át a baloldali érzelmű tömegek. Sok szimpatizánsunk keres meg bennünket mostanában olyan javaslatokkal, hogy szervezzünk aláírásgyűjtést a különféle megszorító intézkedésekkel szemben, s újabban az ingatlanadó ügyében is.

Javaslataik szerint ez alól azokat a családokat kellene mentesíteni, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el a mindenkori minimálbért. Azokat, akiknek a gáz-, víz-, áram- és kommunális költségek emelkedése már így is elviselhetetlen terhelést jelent.

Cs. Nagy László