Cikkek
 

Ünnepi megemlékezés a NOSZF-ról Pécsett

Pártélet

A Munkáspárt baranyai szervezetének elnöksége a hősi emlékműnél

A Magyar Kommunista Munkáspárt Baranya megyei szervezete a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfordulóján ünnepi megemlékezést tartott a Pécsi Szovjet Katonai emlékműnél.

A megemlékezésen Gelb Zoltán elnök köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Zentai József elvtársat, megyei alelnököt, ünnepi beszéd megtartására.

A megemlékezés során, Zentai elvtárs szólt a történelmi évforduló jelentőségéről, arról, ami jelenleg megnyilvánul a világ számos országában. Kijelentette, hogy ahogy Közép-Európa népei, többek között a magyar munkásság sem tudott élni az ajándékba kapott történelmi időszakkal.

A volt szocializmus bizonyította, hogy mindenekelőtt az emberért van és nem a tőkét szolgálja. A jelenleg regnáló hatalom ezért is akarja eltiporni azt a pártot, amely küzd minden eszközzel a társadalomellenes hatalommal szemben.

Ezért is van feladata a kommunista pártok tagjainak, hogy mielőbb leleplezzék a jelenleg fennálló társadalmi viszonyokat, nemcsak hazánkban, hanem valamennyi európai közösségben, fejezte be beszédét az előadó.