Cikkek
 

Hagyomány születik Békésben

Pártélet

Fábri Istvánné, a párt Békés városi elnöke és Thürmer Gyula az esti fórumon

Ha a nyájban nincs rend, akkor nem a farkast hívom segíteni - nyilatkozta Thürmer Gyula a Békés Megyei Hírlapnak a több biztosítós egészségügyi rendszerről alkotott kormányelképzelésekkel kapcsolatban.

A tőke, a biztosítók ugyanis a farkasokat jelentik, amelyek nem rendet teremtenek a bárányok között, azaz az egészségügyben, hanem elpusztítják. A mi dolgunk, hogy minden eszközzel fellépjünk e néppusztító politika megakadályozásáért.

A párt elnöke megyei programon vett részt. Békéscsabán találkozott Vantara Gyula polgármesterrel. Látogatást tett a megyei napilap, a városi televízió és rádió szerkesztőségében.

Bánhegyi József megyei elnök jól választotta ki a közös ebéd színhelyét is. A békéscsabai Szlovák Ház éttermében számosan megfordulnak a városi társadalmi élet képviselői közül, és a rövid találkozók most sem maradtak el.

Maradt-e még a málnapálinkából?

Akik a dobozi emlékművet ápolják

Délután Békés városában Izsó Gábor polgármestert kereste fel. Maradt-e még a málnapálinkából? - kérdezte a pártelnök a város első polgárát, arra célozva, hogy ugyanezen a napon Békésen járt Gyurcsány Ferenc is, aki a hírek szerint megkóstolta a híres helyi málnapálinkát. Izsó polgármester úrtól megtudtuk, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke úgy járt a városban, hogy a polgármesterrel még csak kezet sem fogott.
hagyomány születik

Dobozon két évtizede őrzik lelkes párttagjaink a szovjet hősi emlékműt. Az emlékműt szinte folyamatosan fenyegeti valamilyen veszély. Hol a csillagot lopják el, hol az emlékművet festik sárgára. Párttagjaink azonban kitartanak. A Munkáspárt elnöke velük együtt helyezte el az emlékezés virágait a Nagy Október évfordulója alkalmából.

Fábri Istvánné, a párt békési városi elnöke volt az esti lakossági fórum háziasszonya. A fórumról hírt adott a városi televízió is, és igen nagy volt az érdeklődés.

Jó volt látni, hogy felbukkantak fiatal arcok is. Hagyományt teremtünk - mondta a városi elnök. Tavaly is itt volt a párt elnöke, most is a vendégünk. Ezen túl november 7-dike táján minden évben várjuk.