Cikkek
 

Bensőséges ünnep a NOSZF-évfordulón

Pártélet

Egy, a világ számos országából összegyűjtött Lenin-bélyegeket bemutató tablók közül

Méltó és igazán bensőséges megemlékezés színhelye volt november 9-én délután a Munkáspárt központja.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfordulója alkalmából együtt ünnepelt a párt aktívája - KB-tagok, KB-képviselők, a Baloldali Front, a Nőtagozat, a nagy-budapesti és a megyei elnöki kör, több, köztük az újonnan alakult párszervezetek képviselői - és számos vendég.

Jelen volt több baráti ország budapesti nagykövete, illetve diplomáciai képviselője, a hazai vendégek sorában munkáspárti és a pártunkkal jó viszonyban lévő kistelepülési polgármesterek, civilszervezetek - így a MEASZ, a Magyar Szociális Fórum - képviselői.

Jelképes volt, hogy szép számmal itt voltak a párt barátai orvosok és egészségügyi dolgozók, a vállalkozók köréből, csakúgy, mint a szakszervezetektől, így a Suzuki dolgozói köréből, s a postai kézbesítőktől.

Thürmer Gyula köszöntőjét követően az emlékező műsorban Giliczéné Komjáthy Andrea és Fogarasi Zsuzsa mondták el Juhász Gyula, Garai Gábor és Ady Endre forradalmas verseit, s archív zenés filmösszeállítást is láthattak Leninről. Személyes hangú beszédet mondott Váncsa Csaba a Központi Bizottság tagja.

A megemlékezők egy csoportja - előtérben a kínai, a vietnami, a moldáviai és a kubai diplomaták

A megemlékezés keretében került sor Farkas Ferenc elvtárs saját, több évtizedes gyűjtéséből, 11 nagyméretű tablón összeállított "Lenin a bélyegeken" kiállításának megnyitására - ami nagy tetszést aratott.

Az évforduló alkalmából a párt elnöksége a Munkáspárt Aranyjelvénye kitüntetést adományozta Fajcsik Józsefnek, a Nógrád megyei Mohora község polgármesterének.

Az évfordulós megemlékezés fogadással és estébe nyúló baráti találkozókkal, beszélgetésekkel zárult.