Cikkek
 

A Munkáspárt üdvözli a szakszervezetek közös megmozdulását!

Belföld

A Magyar Kommunista Munkáspárt támogatja a szakszervezetek egységes fellépését, november 10-re meghirdetett demonstrációját a társadalombiztosítási rendszer megvédése érdekében.

Most közös cselekvésre, a munkásérdekek következetes képviseletére van szükség a kormány antiszociális politikájával szemben.

A szolidaritásalapú társadalombiztosítás megvédése közös érdekünk, hiszen az egészségbiztosítás piacosításának vesztesei elsősorban a munkások, a dolgozók, a nyugdíjasok milliós tömegei lesznek.

Az MSZP-SZDSZ koalíció a szakmai és társadalmi vitát mellőzve, önhatalmúlag kíván dönteni a fejünk felett az életünkről, egészségünkről. Ez a politika a dolgozók még szélesebb rétegeit dönti a nyomorba, és teljes szociális kilátástalanságba.

A kormány politikája nem a munkások politikája!

A kormány politikája nem a szakszervezetek politikája!

A kormány politikája a profit és a kizsákmányolás politikája! A fokozódó kizsákmányolás ellen pedig, csak együttes erővel harcolhatunk eredményesen. Éppen ezért, a szolidaritásunkat és egyetértésünket kifejezve, a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége részt vesz a november 10-ei megmozduláson, és erre bíztatja a párt tagjait és szimpatizánsait is.

Úgy véljük, hogy a szakszervezetek harcos kiállása a dolgozó többség érdekei mellett irányt mutatna, és megnyitná az utat egy még szélesebb körű társadalmi összefogás és nyomásgyakorlás előtt az alapvető szociális kérdésekben.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége