Cikkek
 

Menjünk ki az utcára!

Pártélet

Gál Ferenc KB-megbízott és Székely Péter Németh Béla polgármesternél
Gál Ferenc KB-megbízott és Székely Péter Németh Béla polgármesternél

Egész napos programot szervezett a Munkáspárt orosházi szervezete, hogy bemutassa Székely Péternek, az országos elnökség tagjának a választókerület térségét.

Késő délelőtt Németh Béla, Orosháza független polgármestere fogadta a munkáspárti delegációt. Kiss János, az orosházi alapszervezet titkára, Gál Ferenc, a választókerület KB-megbízottja és Székely Péter ismertették a párt jövőbeli céljait Németh Bélának.

Hasonlóan értékelték a vidéken kialakult helyzetet. Németh Béla is fel kíván lépni minden eszközzel a vidéki települések ellehetetlenítése ellen, a vasúti szárnyvonalak megszűntetésével szemben.

A látogatás Gyopárosfüdő megtekintésével folytatódott. Az elmúlt években épült ki Orosháza külterületén ez a minden igényt kielégítő gyógyvízközpont, amely több mint száz embernek ad munkát.

Délután aktívaüléssel folytatódott a látogatás. Orosházán sikerült megőrizni, fenntartani a pártot, de ott is hasonlóak a gondok, mint országosan. Kevés a fiatal, nehezen megy az új tagok beszervezése.

A beszélgetés végén eldöntötték, hogy nem csak bírálni kell a helyzetet, hanem meg is kell mutatni az embereknek, hogy mi, magyar kommunisták az ő érdekeiket képviseljük. Gyakrabban menjünk ki az utcára! Legyünk ott mindenhol! Ebben állapodtak meg a párt tagjai.