Cikkek
 

Sikeres évet zárt Baranya

Pártélet

Hitre János számol be a Baloldali Front táborában szerzett tapasztalatairól
Hitre János számol be a Baloldali Front táborában szerzett tapasztalatairól

A Munkáspárt Dél-Dunántúli Regionális Szervezete október 29-én aktívaértekezleten értékelte az éves munkáját. Az aktíván részt vett és felszólalt Vajda János, alelnök.

A belpolitikai helyzet áttekintése mellett külön is értékelte, s példamutatónak minősítette a baranyai pártszervezet munkáját. Megjegyezte: az év még sikeresebb lett volna, ha Somogy és Tolna kommunistái is kiveszik részüket a politikai munkából. Minél előbb rendeznünk kell e két megye vezetését, szervezett tevékenységét, a Központi Bizottság által meghatározott feladatok végrehajtását.

A regionális elnökség tevékenységéről Gelb Zoltán elnök számolt be. Ő is hangsúlyozta: hiányzott, hogy a három megye kommunistái egységesen dolgozzanak. Pozitívan értékelte Thürmer Gyula nyári munkalátogatását Baranya és Somogy megyében. Baranya pártszervezetei előbbre léptek több dologban: megőrizték A Szabadság előfizetőit, 33 főre sikerült növelni az "Ezres Klub" tagjainak számát, ami a megyei párttagság 62 százalékát teszi ki.

Előbbre jutottak a fiatal kommunisták és baloldali szimpatizánsok szerepének erősítésében. Felhívta a területi pártszervezetek vezetőit: elérkezett az idő hogy létrehozzák a Baloldali Front helyi csoportjait, megyei szervezetét.

Az aktíván a feladatok között jelölték meg a párt taglétszámának növelését, valamennyi választókerületben a KB-képviselői megbízatás feltöltését, s hogy a pártvezetőségek a KB-megbízottak részére adjanak több, konkrétabb politikai feladatot.

A megyei elnök kérte a résztvevőket A Szabadság előfizetőinek gyarapítására. Közvetlen cél, hogy a megrendelők számát megduplázzák.
A jó hangulatú aktívaértekezleten a hozzászólók megerősítették az alelnök és a regionális elnök beszámolójában elhangzottakat.