Cikkek
 

A szolidaritásért nem jár köszönet

Per

Thürmer Gyula beszél a Brit Kommunista Egyetem előadásán
Thürmer Gyula beszél a Brit Kommunista Egyetem előadásán

Fontos számunkra, hogy velünk van a magyar kommunisták vezetője - mondta a 2007. évi Brit Kommunista Egyetem megnyitóján Robert Griffits, a Brit Kommunista Párt főtitkára.

A Munkáspárt most bajban van, a magyar kapitalisták le akarják fejezni a pártot, mert pontosan tudják, hogy a Munkáspárt az egyetlen párt, amely küzd a kórházak eladása, az iskolák bezárása, a közkiadások lefaragása ellen. A brit kommunisták mindent meg fognak tenni a magyar kommunisták védelmében. A hallgatók megbotránkozva hallgatták Thürmer Gyula szavait a Munkáspárt elleni támadásokról.

A szolidaritás csak most kezdődik - mondta a főtitkár. Lesznek demokratikus angol jogászok, akik a magyar párt mellé állnak, s egészen biztos, hogy az Európai Parlamenthez és az olasz szenátushoz hasonlóan az angol parlamentben is lesznek képviselők, akik felemelik majd hangjukat a jogsértés ellen.

Köszönjük a szolidaritást - mondta Thürmer Gyula. Nem, nem! - válaszolták a brit vendéglátók. A szolidaritásért nem jár köszönet. Ezért vagyunk kommunisták.