Cikkek
 

A Nagycsaládosok köszönik a támogatást

Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - más szervezetekkel együtt - a Munkáspártnak is kifejezte köszönetét, amiért támogatta az általuk szervezett szeptemberi, mintegy 60 ezres demonstrációt. Szabó Endre, a NOE elnöke Thürmer Gyulához küldött köszönő levelében a többi között kifejezte:

"Mindnyájunknak felemelő érzés volt a közel öt kilométeres élő láncban állni, ahol szülők, nagyszülők, gyermekek egymás kezét fogva mutatták meg:

A sírból is visszahozzuk a jövőt! Nem engedjük, hogy a fejünk fölött döntsenek rólunk, gyermekeink és unokáink életéről.

Az élő lánc és a több tízezres rendezvény bizonyította, hogy él még a civil kurázsi Magyarországon, az emberek képesek kiállni alapvető jogaikért. A megmozdulás megmutatta, hogy a társadalom jelentős része pártállásra tekintet nélkül ellenzi a családokat sújtó egészségügyi és oktatási átalakításokat, valamint a társadalombiztosítás magánkézbe adását..

Reméljük, a döntéshozók is meghallják: a civilek hangját, és sikerül végre érdemi érdekegyeztetést elérni a politikai hatalomgyakorlókkal.

Illúzióink azonban nincsenek. Elképedve figyeljük a napi híreket az egészségügy, az oktatásügy további rombolásáról. Mondhatjuk, hogy "konkrét sikert" nem értünk el, hiszen minden úgy folytatódik, ahogy eddig. Mégis hisszük, hogy nincs más kiút a jelenlegi káoszból, csak az erős civilszervezetek legteljesebb összefogása. Akinek napi kenyérgondja van, aki a média torzított lencséjén át szemléli a világot, attól nem várhatjuk, hogy kiálljon magáért, gyermekeiért, jövőjéért. Történelmi ezért a felelősségünk: ha hagyjuk, hogy folytatódjon az ország további tönkretétele, egy olyan Magyarországot hagyunk unokáinkra, ahol a polgárok nem öntudatos tagjai a társadalomnak, hanem kiszolgáltatott játékszerei különféle gazdasági érdekeknek.

Ezt nem hagyhatjuk, és nem is hagyjuk. Hatalmas erő rejlik a civil összefogásban - ezt az erőt jól használva sikerülni fog megakadályozni az egészség- és oktatásügy tönkretételét.

A további sikeres együttműködés reményében tisztelettel:

Szabó Endre, elnök"