Cikkek
 

Van más baloldal is

Vélemény

A nagyobbik kormánypárt főembere, nap mint nap a magyar baloldalról beszél, azt a hamis látszatot keltve, hogy pártja az egyetlen baloldali párt a magyar politikai palettán. A főembernek tudnia kellene (bizonyára tudja is), hogy pártján kívül vannak más baloldali pártok is, amelyeknek létezését sem hajlandó tudomásul venni.

Ami pártja baloldaliságát illeti, azt napjainkban egyre többen vonják kétségbe. Az a politika, melyet kormányzó pártként folytat, egyre távolabb esik a baloldali választópolgárok gondolatvilágától, a baloldallal szembeni elvárásaiktól. Az a párt, amely a tőkét választja, valójában elárulja a munkást és kiszolgáltatja a tőke érdekeinek. Köztes megoldás nincs

A Magyar Kommunista Munkáspárt úgy gondolja, hogy a baloldali embereket, választókat hosszabb távon nem lehet félrevezetni. A baloldali emberek előtt is egyre világosabb, hogy a magyar baloldalnak kikiáltott MSZP által folytatott politikai irány olyan zsákutcába vezet, amelynek csak bukás lehet a vége. Úgy a párttagok, mint a párton kívüli baloldali emberek baráti és utcai beszélgetéseken csalódottságukat fejezik ki a kormánypárt felső vezetésével és a kormánnyal szemben. Ami még egyben tartja őket, az a félelem a legnagyobb ellenzéki párt hatalomra jutásától.

A hiteles baloldalt mi képviseljük. Ma is azt mondjuk, amit 15 évvel ezelőtt. A rendszerváltás legnagyobb vesztesei a munkások, a bérből és fizetésből élők, akiknek a feje fölül elprivatizálták, sok esetben ellopták a munkahelyeket, kilátástalan helyzetbe sodorva sok ezer családot.

A Munkáspárt tiszta tudott maradni abban a nagy bűnös posványban, amelyben a rendszerváltás óta kifosztották az országot. A párt tiszta lelkiismerettel tud a választópolgárok szemébe nézni. A hatalom meg is tesz mindent annak érdekében, hogy olyan párt, amely a munkásérdekeket képviseli, ne kerülhessen a hatalom közelébe. A távoltartáshoz számtalan kipróbált módszerük van. Egyik ilyen, hogy szélsőséges, populista bélyeget ragasztanak ránk, és a média, amely ugyancsak nem munkások kezében van, ezt széltében-hosszában terjeszti, amíg a hiszékeny emberek el is hiszik.

Vagy: választási időben már előre elterjesztik, hogy a Munkáspárt úgyse jut be a parlamentbe, nem is érdemes rá szavazni, mert elvész a szavazat.

Vagy: bedobják a köztudatba, hogy a Munkáspárt lepaktált az ellenzékkel, mert egyes kérdésekben ugyanazt vallja, mint az ellenzék, pl. a kórházprivatizáció, a vizitdíj vagy a tandíjak ügyében, és az ezekről témákban tartandó népszavazás kérdésében. Ha másképp gondolkodnánk ezekről a kérdésekről, elárulnánk azokat, akiknek a képviseletét felvállaltuk, és ha a kormányoldal képviselné azt az álláspontot, amit az ellenzék, számíthatna támogatásunkra. Sajnos a gyanúsítgatások baloldalon, de még párttagjaink között is elbizonytalanítottak embereket. Elhitték vagy legalábbis gyanakodnak, hogy tényleg valami paktum van a háttérben, ami persze szemen szedett hazugság.

A Munkáspárt járja a maga útját, a politikánkban a jövőben sincs szükség irányváltásra.

Nagy Sándor, a Munkáspárt gyulai szervezetének elnöke