Cikkek
 

Sikeres Front-tábor

Baloldali Front

Sajtótájékoztató Salgótarjánban, a fiatalok munkanélküliségével kapcsolatban

Október 19-23-ig megtartotta táborát a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség Salgótarjánban.

A tábor megnyitójaként egy 25 perces rövidfilm került bemutatásra, ami a Baloldali Front elmúlt akcióit, tevékenységét, valamint a nemzetközi kommunista mozgalom múltját és jelenét mutatta be.

A tábor többi napján sok előadás zajlott. Volt előadás a Baloldali Front helyzetéről, a Munkáspárt történetéről és politikájáról, Gilicze Attila előadásában a fiatalok munkavállalási helyzetéről beszélt, de foglalkoztunk a nemzetközi mozgalmakkal is, így a Venezuelai Forradalommal és legújabb terveikkel, a Világifjúsági Találkozókkal és a palesztin - izraeli konfliktussal. Kozák András előadásában megismertük a Nagy Októberi Szocialista Forradalom történetét és az élcsapat lényegét. Thürmer Gyula az utolsó napon meglátogatta a salgótarjáni tábor, ahol előadást tartott a Munkáspárt helyzetéről és a Front pártban betöltött kitüntetett helyzetéről.

Természetesen mind az előadásokon, mind a külön beszélgetéseken az volt a fő téma, hogyan lehet szervezni a Baloldali Frontot, milyen tapasztalatok vannak, akár országosan, akár helyi szinten. Abban mindenki egyetértett, hogy a legfontosabb feladat, hogy a Baloldali Front akciókat szervezzen, megnyilvánuljon a fiatalokat érintő kérdésekben. Ha tudnak arról, hogy van Baloldali Front a településen, akkor van esély, hogy jöjjenek fiatalok, csatlakozzanak hozzánk, ha nem tudnak rólunk, ha nem megyünk ki az utcára, akkor nincs befolyásunk.

A szombati napon délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a tábor résztvevői a fiatalok munkavállalási helyzetéről - amely kampány a jövőben a Baloldali Front tevékenységének a legfontosabb eleme lesz - a város Fő terén, majd négy helyszínen ismertették a szervezet anyagait, álláspontját a kérdésről.
Majd az utcai rendezvények lezárásaként Urbán Sándorral, a párt országos vezetésének tagjával, Szabó Lászlónével, Nógrád megyei elnökkel és Nagy Attilával, Salgótarjáni elnökkel közösen megkoszorúztuk a Fő téren található 1919-es emlékművet.