Cikkek
 

Lezárult a szolidaritási hónap
Szabadságot az öt kubainak!

Hírek

Kupi László olvassa fel a Magyar-Kubai Szolidaritási Társaság felhívását a magyarországi Kubai Nagykövetség rendezvényén
Kupi László olvassa fel a Magyar-Kubai Szolidaritási Társaság felhívását a magyarországi Kubai Nagykövetség rendezvényén

Október 8-án zárult le az a szolidaritási hónap, amely az Egyesült Államokban bebörtönzött öt kubai hazafi kiszabadítása érdekében folyt a világ számos országában.

A magyaroszági kampány záróeseménye az a rendezvény volt, amit Kuba magyarországi nagykövetsége szervezetett október 8-án, hétfőn a nagykövet rezidenciáján.

Ide meghívást kaptak mindazok, akik valamilyen formában szolidaritásukat fejezték ki az öt bebörtönzött kubai ügyével.

A rendezvény megnyitásaként Soraya Elena Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság új magyarországi nagykövete felolvasta Fidel Castro levelét, amely eme ügy fontosságát hangsúlyozta.

Ezt követően Kupi László, a Magyar-Kubai Szolidaritási Társaság elnöke, a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja ismertette azt a felhívást, amit a Szolidaritási Társaság ebben az ügyben közzétett, és elmondta, hogy sikerült összegyűjteni és átadni az első ezer magyarországi aláírást, amely az öt kubai kiszabadítását követeli.

Végül a résztvevőknek alkalma nyílt megtekinteni az „El proceso“ (Az eljárás) című dokumentumfilmet, ami azon igazságtalanságok sorát mutatja be, ami az öt kubai hazafi meggyanúsítását, elítélését, és már kilenc éve tartó fogvatartását övezte és övezi.