Cikkek
 

Kinek csípi a szemét

Vélemény

A világ kereskedelmi televíziói szívfacsaró filmeket mutogatnak bárgyú hírességekről és a legkülönfélébb csacskaságokról. A harcos esélyegyenlőségi aktivisták el vannak foglalva a menedzsernők fizetésével. Ezzel szemben a világon 200 millió gyermek a napi megélhetésért dolgozik. Erről ritkán és alig beszélnek.

India, Brazília és Peru jár az élen, de az Egyesült Államok sem panaszkodhat a gyermekkizsákmányolás terén. A kapitalista kizsákmányolás legmélyebb bugyraiban ajándéktárgyakat és ruházati cikkeket gyártanak, de dolgoznak gyerekek háztartási alkalmazottként, és még sok más területen. A Save the Children nevű nemzetközi szervezet szerint Indiában több mint 12 millió 6 éven felüli kiskorú keresi nehéz fizikai munkával a kenyerét. Sokukat éheztetik és kínozzák.

Mi a megoldás?

Az EU bölcsei Kubán kérik számon az emberi jogokat, Magyarország kubai menekülteket fogad rejtélyes körülmények között. Embargó embargó hátán különböző országok ellen, akik nem tetszenek az USA-nak... Álszent szavak és adommányok az operabálok és egyéb flancos cirkuszok meghitt bűzében...

Ahol nincsenek milliárdosok, ott nincs gyermekmunka! És ez a szocializmus. A világcsendőr mikor indít háborút a szegénység ellen?

Nem feledkezhetünk meg a hazai alultáplált gyerekekről sem, akikről Ferge Zsuzsa csak beszél, beszél, beszél... A szociálisan mélyen érzékeny, magát baloldalinak nevező kormány pedig nem tesz semmit.

Fogarasi Zsuzsanna