Cikkek
 

Milliomosok kerüljenek!

Pártélet

Thürmer Gyula egyetemistáknak dedikál
Thürmer Gyula egyetemistáknak dedikál

Az újbudai program a lebontott Skála melletti vásárcsarnok előtt folytatódott. Farkas Ferenc, a fáradhatatlan kerületi elnök mellett itt volt Benyovszky Gábor, KB-képviselő is. Természetesen nem hiányozhatott egy ilyen rendezvényről Székely Péter budapesti elnök és helyettese, Kajli Béla sem.

Némi izgalom előzte meg a rendezvényt, senki sem tudta pontosan, hogy lehet-e péntek délután Balszemmel-bemutatót tartani egy budapesti kerületben. Kiderült, hogy lehet, s nem is akárhogyan. Fogarassy Zsuzsa, a Központi Bizottság tagja olvasott fel részleteket a könyvből, és bizony, az emberek kezdtek odafigyelni.

Thürmer Gyula beszédénél a könyvbemutató már-már politikai gyűléssé vált, de senki se bánta. A járókelők kíváncsiak voltak a Munkáspárt elnökének szavaira. Milliomosok kerüljenek! - mondta Thürmer Gyula. Ez a könyv nem róluk szól, hanem rólunk, a szegényekről. Itt az ideje, hogy felébredjünk! Felébredjünk a pártok ígéreteiből, a kapitalizmus hazugságaiból. Ez a könyv segítség az ébredéshez.

Nagy volt az érdeklődés bent a vásárcsarnokban is, a vásárcsarnokon kívül is. Nem kellett bemutatkozni, mindenki tudta, hogy a Munkáspárt van itt. S, az emberek mertek kérdezni, mertek véleményt mondani. Nem utolsó sorban vitték a könyvet is.

Mintegy 10 ezer forint értékben sikerült eladni, de sokan kaptak ingyen könyvet olyanok, akiknek ugyan nincs pénzük erre sem, de biztosan elolvassák, hiszen róluk szól.