Cikkek
 

Látogatás a XI. kerületben
Pikáns találkozó Újbudán

Pártélet

Molnár Gyula polgármester és Thürmer Gyula
Molnár Gyula polgármester és Thürmer Gyula

Régen nem látott találkozóra került sor a múlt pénteken Újbudán. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hivatalában kereste fel Molnár Gyulát, Újbuda MSZP-s polgármesterét.

A Hír TV rá is készült az eseményre, miután napok óta tudni lehetett, hogy Molnár Gyula, a budapesti XI. kerület, azaz Újbuda polgármestere nem rajong Gyurcsány Ferenc "főállású képviselőség"-ötletéért. Ráadásul a kommunista politikussal való találkozóra éppen az MSZP parlamenti frakciójának múlt szombati ülése előtt került sor.

A találkozó pikáns és titokzatos voltát csak növelte, hogy a polgármesteri hivatal őrsége igyekezett távol tartani a televíziósokat, mondván, nincs is itt találkozó.

Thürmer Gyula nem az MSZP frakció ülése iránt érdeklődött, hanem a városrészben lakó emberek életéről. Újbuda elismerésre méltóan fejlődik, és ez a mostani vezetés érdeme is - hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke.

Az ország általános gondjai, a tömegek elszegényedése azonban Újbudát sem kerüli el.

Ebben egyetértett a pártelnök is, a polgármester is. A Munkáspárt vezetése arra biztatja a helyi tagjait, hogy kapcsolódjanak be a kerület életébe.

Most nem vagyunk bent az önkormányzatban, de évekig ott voltunk, és vannak tapasztalataink - mondta Thürmer Gyula.

Beszélgetés a Fehérvári úti piacon

A helyi politika volt a fő kérdés, de szóba került az országos is. Az MSZP-vezetésével ma annyi kapcsolatunk van, mint Eger ostrománál a török seregnek az egri várvédőkkel - mondta a Munkáspárt elnöke. A törökök időről-időre belőttek nyíllal egy-egy üzenetet a várba. Ott ugyan nem olvasták el, de tudták, hogy van ilyen.

Mi, kommunisták is belőjük üzeneteinket az "MSZP-várba", s persze elmondjuk azoknak az MSZP-s polgármestereknek is, akikkel találkozunk.

Mindenki jobban járna, ha az ország vezetése odafigyelne arra, ami az utcáról jön - hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke.