Cikkek
 

Pest megyében is lehet

Pártélet

Gellér Mária és Thürmer Gyula az érdi könyvbemutatón
Gellér Mária és Thürmer Gyula az érdi könyvbemutatón

Évek óta tudjuk, hogy minden választást két helyen lehet elbukni, Budapesten és Pest megyében. A legutóbbi választásokon például Pest megye olyan fontos volt az MSZP-nek, hogy mindent megtettek azért, hogy a Munkáspártnak ne legyen területi listája. Rájöttek a Munkáspárt gyenge pontjára. Pontosan tudták, hogy a listánk kevés egyéni jelöltre épült, s ha akár egyet is kilőnek, vége.

Ezt is tették. Hetekig folyt a politikai és jogi csata, aminek egy lett a végeredménye: érvénytelenítették a Munkáspárt egyéni jelöltjét, így nem lett meg a megyei lista, ennek következtében Pest megye egész területén nem lehetett a Munkáspártra szavazni. Ez a helyzet nem lesz könnyebb, ezért készülni kell.

A választások óta a Munkáspárt sok mindent tett a Pest megyei munka megerősítésére. A Nagy-Budapesti Regionális Elnökség régiókba szervezte a választókerületeket. Szorosabb lett a központ és a helyi szervezetek kapcsolata. A párt országos és regionális vezetői elindultak a megyébe, hogy gyűléseken ismertessék meg a Munkáspártot, és hitet adjanak tagjainknak.

A múlt héten Érdre és Százhalombattára látogatott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Szula Mihály százhalombattai és Nagy János érdi elnök kíséretében felkereste a két város önkormányzati vezetőit, interjút adott a helyi média képviselőinek, és találkozott a Munkáspárt tagjaival. A látogatás központi eseménye mindkét városban a Balszemmel kötet bemutatása volt. Érződött, hogy bizony még szokatlan munkaforma ez tagságunk számára.
Volt, aki el sem jött, de a többség kijött az utcára a párt vezetőivel, és jelenlétükkel segítették a nyilvános rendezvényt. Gellér Mária, az érdi pártszervezet régi, elkötelezett harcosa, Gellér István lánya, a párt új nemzedékének képviselője olvasott fel a Balszemmel kötetből. Az emberek meg-megálltak. Tetszett nekik az is, aki olvasott, és az is, amit olvasott. Húszezer forint értékben vettek a könyvből, ami igen szép eredmény.

Nem hittük, hogy ilyen jól fogadják a Munkáspártot! - mondták többen is az esti záró megbeszélésen. Nem hittük, de most látjuk, hogy itt is ki lehet menni az utcára. Az emberek örülnek a Munkáspártnak. Kovács István, a Központi Bizottság tagja, KB-képviselő, aki lelke volt az egész szervezésnek, hozzátette: mindenütt ezt lehet tapasztalni az országban. Nem szabad túlbecsülni, de az biztos, hogy lehet dolgozni, csak akarni kell.
Thürmer Gyula a helyiek figyelmébe ajánlotta, hogy támaszkodjanak ezekre a tapasztalatokra. A Balszemmel könyvet máskor is lehet árulni, az utcára máskor is ki lehet menni.

Mondjunk véleményt Érd és Százhalombatta gondjairól, még a legapróbb kérdésekben is lehet álláspontunk. Szula Mihály mindjárt a másnapi teendőt is megfogalmazta: Tényleg, miért ne követelhetné a Munkáspárt, hogy az uszoda késő estig tartson nyitva, hogy a dolgozó emberek is használhassák?