Cikkek
 

Város a multiországon túl

Pártélet

Reményi László, a Munkáspárt kalocsai KB-megbízottja
Reményi László, a Munkáspárt kalocsai KB-megbízottja

Kalocsa kiesik a multik érdeklődési köréből. Az autópálya közelebb került, de még így is túl messze van ahhoz, hogy a nagy külföldi cégek idetelepüljenek.

Az egykori magyar vállalatok zöme tönkrement az elmúlt két évtizedben. A kalocsai paprika sem nagy üzlet azóta, hogy a spanyolok idehozták az olcsó tengerentúli paprikát. Így aztán nincs, aki adójával felpumpálná a város költségvetését. Az iskolákat pedig fent kell tartani, s egyedül a kórházra is több, mint kettő milliárd megy el. Mindezt Török Gusztáv Andor, Kalocsa polgármestere mondta el Thürmer Gyulának a múlt szerdán.

A Munkáspárt elnöke kora reggel a piacon kezdte a napot, Kiss Lászlóné megyei elnök és Lakatos Lajos, a térségi pártszervezet vezetője kíséretében. Részt vett Reményi László is, aki a térség KB-megbízottja. Nagy segítség volt, hogy jól ismeri Kalocsát, és láthatóan őt is ismerik. KB-megbízottunk mai is fizikai munkásként dolgozik, ismeri az emberek problémáit.

A piacon mindenki panaszkodott. A vevők, mert drága az áru, a termelők azért, mert tönkreteszik őket a multik, - mindketten azért, hogy a kormány bevezeti a több-biztosítós rendszert. A párt elnökét kitüntető figyelemmel fogadták a városi kórházban is. Az orvosok, az ápolók nem vették tolakodásnak Thürmer Gyula jelenlétét, sőt érezni lehetett: tudják, hogy mellettük vagyunk..

A kórházban nem volt politizálás, csak szakmai véleménycsere, de manapság a kórházak sorsa a politika fő kérdése. Az egészségügyben dolgozóknak is, a betegeknek is, a társadalomnak is.