Cikkek
 

Az Európai Parlament 22 képviselőj tiltakozott a Munkáspárt ellen folyó per miatt

Per

Nyilvánosságra hozták azt a levelet, amelyet az Európai Parlament 22 képviselője október 10-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz és Szili Katalinhoz, az Országgyűlés elnökéhez írt. Az európai politikusok a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége ellen folyó pert az alapvető demokratikus jogok megsértéseként értékelik, és követelik a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése elleni üldöztetés azonnali beszüntetését.

Gyurcsány Ferenc Úrnak,
Magyarország miniszterelnökének,
Dr. Szili Katalin Asszonynak,
az Országgyűlés elnökének

Az Európai Parlament alulírott tagjai határozottan elítéljük a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése elleni politikai üldöztetést.

Az Európai Parlament ülésterme

A Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése elleni bírósági eljárás, amely Székesfehérvár magyar városban folyik, sérti az alapvető demokratikus és polgári jogokat, és durva beavatkozást jelent egy törvényes párt belső demokráciájába. Megkérdőjelezi a polgárok azon jogát, hogy szabadon kifejtsék véleményüket, és kísérletet jelent arra, hogy megsemmisítsenek egy jelentős politikai erőt Magyarországon. Komoly támadást jelent a demokratikus szabadságjogok ellen, ami kiváltja minden haladó ember aggodalmát. Újabb lépést jelent abban a kommunista- és demokráciaellenes támadásban, amelynek Európa-szerte szemtanúi vagyunk, és ami egyebek mellett táplálja a legreakciósabb elemeket és tendenciákat.

Követeljük, hogy a magyar hatóságok minden állampolgár számára garantálják az alkotmányos és polgári jogokat, és szabadságokat, biztosítsák a vélemény szabad kinyilvánításához való jogot, valamint a szervezkedéshez való jogot, azonnal szüntessék meg a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése elleni üldöztetést, és tartózkodjanak minden beavatkozástól, ami sérti belső életüket és szuverenitásukat.

Követeljük, hogy azonnal vonjanak vissza minden olyan intézkedést, amely tiltja, vagy korlátozza a kommunisták politikai tevékenységét.

Brüsszel, 2007. október 10.

1. Manolakou Diamanto
2. Pafilis Athanasios
3. Toussas Giorgos
4. Eva- Brit Svensson
5. Jens Holms
6. Umberto Guidoni
7. Roberto Musacchio
8. Luisa Morgantini
9. Kyriakos Triantafyllidis
10. Ilda Figueiredo
11. Pedro Guerreiro
12. Daniel Stroz
13. Jiri Mastalka
14. Joromir Kohlicek
15. Miloslav Ransdorf
16. Bairbre de Brun
17. Mary Lou Mc Donald
18. Marco Rizzo
19. Adamos Adamou
20. Sahra Wagenknecht
21. Tobias Pfluger
22. Helmut Markov