Cikkek
 

Folytatódik a nemzetközi tiltakozás
Nem hagyunk benneteket cserben

Per

A Munkáspárt Elnöksége elleni per első szakasza, szeptember 21-e óta is egyre-másra kapjuk a támogató nyilatkozatokat és a szolidaritás más jeleit külföldi barátainktól. Ők pontosan értik, hogy bár a per formálisan konkrét személyek ellen folyik, és nem egy testület ellen, de mindez csak látszat.

Ezek a "konkrét személyek" együttesen a Munkáspárt Elnökségét jelentik. A per a Munkáspárt vezetése, a Munkáspárt ellen folyik. Külföldi barátaink saját tapasztalataikból is tudják, hogy kapitalizmus van, és a tőke a tőkésállamot is felhasználja saját akarata érvényesítésére. Nem azon vannak megdöbbenve, hogy a Munkáspártot támadja a magyar tőkés hatalom, hanem azon, hogy Magyarországon azokat az európai demokratikus normákat sem tartják be, amelyeket más európai tőkés országokban még betartanak.

Az olasz szenátorok ismert szolidaritási felhívását az elmúlt két hétben számos közéleti személyiség is aláírta. Köztük van Gigi Livio, a torinói film- és színházművészeti egyetem docense, Alfonso Napolitano színházi rendező, Federico Martino, a cataniai egyetem római jog-docense, számos olasz kommunista parlamenti és helyi képviselő.

Az Európai Parlament 22 képviselője a mellékelt levélben tiltakozott Magyarország közjogi méltóságainál. A cseh és a szerb kommunisták a magyar nagykövetségekhez fordultak.

A múlt héten az Új Japán Szocialista Párt fejezte ki támogatását. A belarusz kommunisták levelekkel árasztják el a magyar nagykövetséget. Nagy Britannia Kommunista Pártja meghívta Thürmer Gyula elnököt Londonba, hogy a szokásos évenkénti Kommunista Egyetemen ismertesse a magyarországi helyzetet. Az üzenet mindenünnen ugyanaz: nem hagyunk benneteket cserben!